Şavşat'ta ayı saldırdı: 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şavşatta ayı saldırdı: 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 12:34

Şavşat'ta ayı saldırdı: 1 yaralı

Haberin Devamı

ŞAVŞAT(Artvin),(DHA)- ARTVİN’in Şavşat İlçesi Pınarlı Köyü’nde hayvanlarını otlatan 30 yaşındaki Soner Aksakal ayının saldırısına uğrayınca yaralandı. Yaralanan Aksakal, ayılar yüzünden çevre sakinlerinin endişe içinde olduğunu belirterek soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi, "Hayvan hakları varsa insan hakları da var" dedi.
Olay Pınarlı Köyü’nde 27 Haziran cumartesi akşamı meydana geldi. Koyunları otlatan Soner Aksakal, aniden karşısına çıkan ayının saldırısı sonucu baş ve vücuduna darbe alarak yaralandı. Şavşat, ardından da Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Soner Aksakal, şunları anlattı:
"Başka bir çayıra doğru uzaklaşan hayvanları çevirmek isterken aniden karşıma çıkan ayı saldırdı. Kendimi savunmak için ayağımı uzattım ama bacağımı tutarak beni düşürdü. Başımda pençe darbeleri hissettim. Bırakıp gitti. Şoku atlatıp kendime geldikten sonra kanlar içindeki başımı hırka ile sardım. Telefonla haber verdiğim komşular gelip beni hastaneye götürdü."
Ayı korkusundan hayvanları otlamaya götüremediklerini, köy sakinlerinin bağına, bahçesine gidemediğini ve tedirginlik yaşadığını anlatan Soner Aksakal, "İnsanları, hem de yaban hayatını mağdur etmeyecek bir çözüm bulsunlar. Hayvanların hakları varsa insanların da hakları var" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!