Savaşan takım

BULGARİSTAN karşısına, tecrübesiz Gürcistan ve disiplinli Finlandiya ile yapılan hazırlık maçlarının aksine daha tempolu ve diri bir kadro çıkartan Abdullah Avcı, geçmiş dönemden çok farklı bir sistemi denedi.

Haberin Devamı

Emre ve Arda gibi iki usta kramponun yönetiminde savaşan takımımızda, Alman futbol kültürü almış genç yıldızların gayretleri dikkat çekti. Türk futbolcusunun yeteneği ve yaratıcılığı dünyanın birçok ülkesindeki meslektaşlarının üzerinde. Bu yeteneklerin disipline edilmesi gerektiğinin farkında olan Avcı ve yönetimini zor bir süreç bekliyor. Ancak Avcı’nın doğru strateji ve çalışmayla 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri arefesi önü açık bir ekip oluşturduğuna inanmaya başladım. Türk futbolcusunun en büyük sorunu ise egoların yüksek oluşu. Törpülenmesi şart.

Orta sahamız çok zengin

Kaleci Mert beklenin çok üstünde ve akıllı. Maç tecrübesi ile ay yıldızlı kalenin vazgeçilmezi olacak. Defans hala kanayan yara. Savunma açıklar veriyor. İkinci bölgede zenginlik fışkırıyor. Emre, Arda, Nuri vazgeçilmez. Forvetimizde de bireysel yetenekli futbolcular var. Sercan Sararer her an pozisyon buldu, rakip defansta tehlike oluşturdu. Burak Yılmaz ise oyuna girdiğinde klasını attığı nefis golle süsledi. Türk Milli Takımı, Avusturya’daki uyum kampında pes etmeyen, koşan ve savaşan bir ekip görüntüsü verdi.

Yazarın Tüm Yazıları