SASKİ'den su sayacı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

SASKİden su sayacı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 16:13

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), açıkta bulunan su tesisatlarının soğuk havayla temas etmeyecek şekilde kapatılması veya yalıtım malzemesiyle izole edilmesi gerektiği belirtildi.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların eksilere düşen hava sıcaklığı nedeniyle tüm aboneleri sayaç ve su tesisatlarını koruması gerektiği bildirildi.

Donan sayaç ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması, sıcak su dökülmemesi gerektiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlar kullanılamaz hale gelebilir. Sayaçların, kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınmalı. Ayrıca varsa muhafaza sandıkları da talaşla doldurulmalıdır. Sayaç donmaları ve sayaç bağlantılarıyla vanalardan su sızmalarına karşı dikkatli olunmalıdır. Abonelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için su sayaçlarını uygun şekilde korumalarını tavsiye ediyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!