Sarvan'a öfke dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Sarvana öfke dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Yönetimi, Amokachi'ye çıkardığı kırmızı kart ve kötü yönetimi nedeniyle İstanbulspor maçının hakemini Futbol Federasyonu'na şikayet ederek, bundan sonraki maçlarına verilmemesini isteyecek.

Beşiktaş'ta, İstanbulspor maçında Amokachi'ye kırmızı kart gösterdiği ve kötü yönetimi nedeniyle hakem Oğuz Sarvan'a tepki sürüyor. Nesim'e küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gören Amokachi için yönetim ayağa kalktı. Siyah beyazlılar Amokachi'nin PFDK'dan iki maç ceza alması durumunda karara itiraz edecek.

Toshack da yönetime verdiği raporda Sarvan için ağır kararlar alınması gerektiğini ve yönetimin mücadele edip Amokachi'den çok hakemin cezalandırılmasını istedi. Yönetim, Sarvan'ın Beşiktaş maçlarında kasıtlı olarak art niyetle görev yaptığı belirterek federasyondan bundan sonraki maçlarına verilmemesini isteyecek.

Yönetim ayrıca, federasyon yetkilileri ile görüşüp Sarvan hakkında gereken işlemleri soruşturmak için bir komite oluşturacak. Yönetici Ayhan Türemen, Sarvan'ın Amokachi'ye kırmızı kart göstermesinin çok ağır ve maksatlı bir karar olduğu belirterek şunları söyledi:

‘‘O dakikaya kadar sarı kartı bile bulunmayan bir futbolcuya birden kırmızı kart çıkarmak bence biraz maksadını aşıyor. Bu hareketle iki maç sonrası hesap ediliyor. G.Saray ile oynayacağımız kupa finalinde Amokachi'nin olmaması bizi etkiler. Maalesef, bu tutumlarla birtakım kayrılmaya çalışılıyor.’’

İstanbulspor maçının son 3 dakikasına girilirken kırmızı kart görerek oyundan atılan Amokachi, hafta sonu oynanacak Karabükspor maçında forma giyemeyecek. Nijeryalı futbolcunun G.Saray ile oynanacak kupa finalinde de oynayamayabilecek olması siyah beyazlıları düşündürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!