Şartlı destek

Güncelleme Tarihi:

Şartlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 16:20

Maddi yardım kararının ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten yeni bir hamle geldi. Gökçek, “Şartlar oluşursa A.Gücü’ne sahip çıkmak ve Süper Lige yükseltmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İkinci Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk yarışından koptuktan sonra play-off’a kalma mücadelesi veren Ankaragücü’ne, son günlerde artış gösteren bir destek gelmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün yapılan toplantısında, A.Gücü’ne 1,5 milyon liralık kaynak aktarılması yönende karar çıkmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten yeni bir hamle geldi.

A.Gücü taraftarının yaptığı yürüyüş eyleminden sonra, ‘destek vermiyorlar’ şeklinde eleştirilerin devam etmesi halinde, bir daha Ankaragücü ile ilgili konulara girmeyeceğini açıklayan Gökçek, sessizliğini sosyal medya hesabı üzerinden bozdu.
Belediye Meclisi’nden A.Gücü’ne verilen destek hamlesinin haberini kişisel hesabından paylaşan Gökçek, A.Gücü’nü tekrar Süper Lig’de görmek için ilk adımın atıldığını söyledi. Düşündüğü şartların oluşması halinde A.Gücü’ne sahip çıkacağını ifade eden Gökçek, “A.Gücü’nü yeniden Süper Lige çıkarmak istiyorum. Bu konuda gerçek Ankaragüçlülerden samimi destek bekliyorum. Bir partiye para karşılığı satılanlardan beklentim yok. Bu ilk sözlerim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YÖNETİMDEN BİLET ZAMMI ÇIKIŞI

Bu gelişmeler yaşanırken, sarı-lacivertli yönetimin, bilet fiyatlarında artışa gitmesi dikkat çekti. Yönetimce yapılan açıklamada, bilet ücretlerinde zorunlu artışa gidildiği belirtilip, “Sezon başından bu yana bilet ücretlerini mümkün olduğu kadar düşük tutmaya çalıştık. Bugüne kadar uygulanan bilet ücretlerinden elde edilen gelir, mevcut stat masraflarını karşılayamamakta. Her maç sonu mevcut masrafı karşılayabilmek için yönetim olarak takviye yaptık. Bu da kulübümüze ciddi anlamda ekonomik zarar verdi. Kulübün yükünü azaltabilmek ve bilet ücretlerinden gelen gelirin stat masraflarını karşılayabilmek için bu haftadan itibaren ücretlerde artış yapma kararı aldık” denildi. Yeni düzenlemeye göre, bilet fiyatları; kale arkası 10, maraton 10 ve kapalı tribün 20 TL’den satılacak.

482 BİN TL CEZA ÖDENDİ

Yönetim açıklamasında, tribünlerde kışkırtıcı eylemler sergileyip taraftarlarla kulüp arasını açmaya çalışanların olduğu iddia edilip, “Taraftarın sebep olduğu olaylar ve çirkin tezahüratan dolayı 2013 yılından bu güne kadar, 482 bin TL ceza ödedik. Bunun yanında yine 2013’ten bugüne kadar 13 maç seyircisiz maç oynama cezası aldık” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!