Sarıkamış'taki örtü yangını söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamıştaki örtü yangını söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 11:23

Sarıkamış'taki örtü yangını söndürüldü

Haberin Devamı

KARS, (DHA)-Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanda başlayan ve 5 gün süren örtü yangını tamamen kontrol altına alındı. Yangında 40 hektarlık ormanlık alanI zarar gördü. 
    Sarıkamış'a 20 kilometre uzaklıktaki İznoz mevkisinde 10 Eylül günü ormanlık alanda başlayan örtü yangınına, Sarıkamış, Kars belediyeleri ile Kafkas Üniversitesi ve 9'uncu Komando Tugay Komutanlığından su tankeri ve itfaiye araçları, Erzurum, Gümüşhane ve Rize Orman müdürlüklerine ait arazözler ile vatandaşla müdahale etti. Yaklaşık 80 kişinin, 5 gün süren mücadelesinin ardından yangın tamamen söndürüldü. Yaklaşık 40 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangın sahasında yeniden olabilecek yangın ihtimaline karşı soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
    Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yangının söndürülmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti. Başkan Toksoy, "Yangının uzun sürmesi zeminin çok kuru ve rüzgarın etkili olmasından kaynaklandı. Yangın tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Yanan ormanlarla birlikte içimiz de yanıyor. Umarız böyle bir afetle bir daha karşılaşmayız. Kuraklık nedeniyle ormanlarımızın zemini çok kuru. Bu nedenle herkesin çok dikkatli olması gerek"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!