Şarap kanserden korumuyor

Güncelleme Tarihi:

Şarap kanserden korumuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 13:00

Şarap kanserden korumuyor

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, 'günde 1 kadeh şarap, kanserden koruyor' iddiasının doğru olmadığını söledi. Ata "Şarap koruyucu değil, bilakis kanserojen olabilir" dedi.
Medical Park Hastanesi'nde görevli Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde kanser hakkında konferans verdi. Yaklaşık 150 aile hekimin katıldığı konferansta konuşan Dr. Ata 'kulaktan kulağa dolaşan' yanlış bilgilere de değindi. 'Kimi zaman günde 1 kadeh şarap, kanserden koruyor' şeklinde bir iddia duyduğunu belirten Doç. Dr. Ata, şöyle devam etti:
"Alkolün kanserden koruduğunu gösteren bir bilimsel çalışma sonucu yok. Tam aksine, araştırmalar gösteriyor ki kanserle alkol arasında doğrudan ilişki var. Alkol kullanan kişilerin kanser olma riski, kullanmayanlara göre daha fazla. Üstelik bunda miktarın az olmasının bir önemi yok. Düzenli içilen günlük bir kadeh kırmızı şarap ile ağız içi, özefagus, meme ve kalın barsak kanserleri riski artmaktadır. Günde bir kadeh şarap, koruyucu değil bilakis kanserojen olabilir. Günde 1 kadeh şarabın kanserden koruduğu iddiası, bir şehir efsanesi."
Kanser hastalığı hakkında kendisine çok sorulan bir başka sorunun ise aşılarla ilgili olduğunu kaydeden Ata, kızamık, boğmaca ve tetanoz gibi çeşitli hastalıklara karşı yapılan aşıların kanserojen etkisinin bulunmadığını dile getirdi. Ata, güneş yanığının kanserojen etkisine de dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Güneş yığında DNA hasarı oluşuyor. Özellikle çocukluk çağında yaşanan güneş yanıkları, kanserojen tehlikeyi artırıyor. Bu nedenle bölgemiz gibi uzun süre güneş alan ve sıcak olan bölgelerde çocuklar güneşten iyi korunmalıdır."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!