Saraçoğlu’nda devir tartışması

Güncelleme Tarihi:

Saraçoğlu’nda devir tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 18:20

Mimarlar Odası’nın, Saraçoğlu Mahallesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği yönündeki iddialarını yalanlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Böyle bir şey yok. Mimarlar Odası bir şeyden kaygılanıyorsa, hep hayırlı şeyler olmuştur. İnşallah o da öyle olur” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Başkent Dayanışması’nın düzenlediği ortak basın toplantısında Saraçoğlu Mahallesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği ileri sürüldü.Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Saraçoğlu Mahallesi’nde kaymakamlığın olduğu sokakta çöpler toplanıyor yaklaşımıyla ahşap kapılar, panjurlar ve kiremitler sökülmüş durumda. Yani yıkılmadan önceki içler acısı son durumunu gördük. Koruma Kurulu Başkanı, Saraçoğlu Mahallesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin Koruma Uygulama ve Denetim Büroları’nın ilgileneceği bilgisini verdi. Açıklama, oranın el değiştirdiğine ilişkin şüpheler oluşturdu. Kaymakam da Saraçoğlu Mahallesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini söyledi. Bu da ikinci kuşku uyandırıcı durumdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Saraçoğlu Mahallesi’nin lojman statüsünün kaldırılarak ekonomiye kazandırılması için kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, belediyelere, vakıflara ve derneklere verilmesi kararı’na açtığımız dava devam ederken, böyle bir söylemle karşı karşıya kaldık. Üzüntü verici bu durum nedeniyle çok kaygılıyız. Saraçoğlu’nun Büyükşehir’e devredilmesi, alanın bugünlerde ismi sıkça zikredilen TÜRGEV’e verileceğine dair kaygılarımızı artırıyor.”

 

Haberin Devamı

BÖYLE BİR ŞEY YOK


İddiaları yalanlayan Başkan Melih Gökçek ise, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:
“Böyle bir şey yok. Ancak Mimarlar Odası bir şeyden kaygılanıyorsa, endişe duyuyorsa o işlerin sonu hep hayırlı olmuştur, iyi şeyler olmuştur. İnşallah o da öyle olur.”


AKIL DIŞI PROJELERE İZİN VERMEYECEĞİZ


BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin, İmrahor Vadisi’nde yapacağı Kanal Ankara Projesi’ne de tepki gösteren Candan, “Akıl dışı projelerle vadilerin yok edilmesine, Ankara’nın nefessiz bırakılmasına ve su varlıklarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Eymir Gölü, Büyükşehir’in elinde Mogan Gölü’nün dönüştüğü duruma dönüşür. Önce Mogan’a yapılanların hesabını versin” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!