Şanverdi: Ovada işsizlik tarih olacak

Güncelleme Tarihi:

Şanverdi: Ovada işsizlik tarih olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 15:22

Şanverdi: Ovada işsizlik tarih olacak

Haberin Devamı

 

AK PARTİ Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Fevzi Şanverdi, Altınözü İlçesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Hassa Tüneli projesinde bu yıl ilk kazmanın vurulmasının beklendiğini, proje tamamlandığında bölgede kurulacak OSB ile ovadaki Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde işsizliğin tarihe karışacağı söyledi.
Altınözü Belediye Parkı'nda ilçedeki muhtar ve STK temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Hatay'ın Suriye'deki savaştan en çok etkilenen iller arasında yer aldığını kaydetti. Bu durumun Hatay ekonomisini olumsuz etkilediğini aktaran Şanverdi, Hatay'ın tüm milletvekillerinin bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için Ankara'da çalmadık kapı bırakmadığını anlattı.
Hassa Tüneli projesinde ihale sürecinin bittiğini ve artık vurulacak ilk kazmayı beklediklerini de müjdeleyen Şanverdi, "Hassa Tüneli projesi başladığında Kırıkhan-Hassa arasındaki leçelik arazide büyük bir canlanma yaşanacak.  Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bu bölgede biliyorsunuz kuruldu ama kurulması yeterli değil, çünkü yatırımcı buraya yatırım yapmak için hizmetlerin olmasını, bölgenin güvenli olduğuna ikna edilmeyi ve geleceğini planladığı yatırımları görmek istiyor. Ben ümit ediyorum bu projeye ilk kazma vurulduğunda OSB faaliyete geçecek ve fabrikalar ard arda kurulmaya başlayacaktır" dedi.

Şanverdi, Altınözü İlçesi'ne kurulması planlanan Zeytincilik Enstitüsü ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'yle, ilçede çok önemli gelişmelerin yaşanacağını da vurguladı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!