Şanlıurfa’ya bilim ve teknoloji merkezi açılacak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’ya bilim ve teknoloji merkezi açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 16:49

Şanlıurfa’ya bilim ve teknoloji merkezi açılacak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile yapılan protokol sonrası yer tespiti de yapılan Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin proje ayrıntıları ortaya çıktı.Toplamda 51 bin 402 metrekare üzerine kurulacak olan Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde tüm bilim dallarına yönelik eğitici atölyeler ve sergiler yer alacak.
Büyükşehir GAP SUKAY Tesislerinin karşısında yer alacak merkezin ana binası Ana Sergi Salonu, Geçici Sergi Salonu, Bilim Tiyatrosu ve Atölye şeklinde 4 bölümden oluşacak. Her bölüm ise kendi içersinde farklı bilim alanlarına hitap edecek.Buna göre temel unsuru oluşturacak Ana Sergi Salonu 6 alt bölüm ve bunlara bağlı dallardan oluşacak. Ana Sergi Salonunun birinci durağında Savaş Ve İnanç Salonu yer alacak. Savaş ve İnanç Salonunda ise Dinler Tarihi, İslam Bilim Tarihi, Coğrafik Savaşlar ve Mezopotamya Tarihi adı altında sergi ve sunumlar yer alacak. İkinci durak olacak Gastronomi ve Kültür Salonunda ise Pişirme Nedir, Kurutarak Saklama Tarihi, Tatlı, Tuzlu ve Ekşi sergisi ile Yemek Kültürü sunumları bulunacak. Üçüncü durak Su Medeniyet Salonunda da Bulutlar ve Yağmur Duası, Halfeti, Fırat ve Atatürk Barajı sunumları bulunacak. Bilim, teknoloji ve tarih anlamında gençlere eşsiz kaynak olacak merkezin bir diğer durağı ise Dinozor Çağı. Bu durak ise Çakmaktaşlar, Dinozor Yumurtası, Avcılar ve Toplayıcılar ile İnsanlık başlığı altında bölümlerden oluşacak. Bir sonraki salon olacak Arkeoloji ve İnsanlık Tarihi bölümünde de mozaikler, mimarlık tarihi, Göbeklitepe ve kez kez bölümleri yer alacak. Ana sergi salonunun son bölümü olacak Oyun Alanı bölümünde ise okul öncesi eğitim, motor gelişimi, bulmaca çözmece ve masal ağacı şeklinde çocuklara yönelik eğitici ve eğlendirici alt dallar bulunacak.
Şanlıurfa’nın 19 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç şehri olduğunu belirterek bu genç potansiyelin farkında olduklarının belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa, her zaman bilimin ve sanatın merkezi olmuştur. Bizler de bu özelliğimizi koruyarak gençlerimize aşılatmalıyız. Daha duyarlı ve donanımlı bir gençlik hedefimizdir. Bu doğrultuda Büyükşehir olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tüm bu çerçevede Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!