Şanlıurfa Talasemi Derneği, Türkiye Talasemi Federasyonu’na Üye Oldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa Talasemi Derneği, Türkiye Talasemi Federasyonu’na Üye Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 17:13

ŞANLIURFA TALASEMİ DERNEĞİ, TÜRKİYE TALASEMİ FEDERASYONUNA ÜYE OLDU

Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği’nin Türkiye Talasemi Federasyonu’na yaptığı üyelik başvurusunun onaylandığı açıklandı.
Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Dernek olarak Şanlıurfa genelinde yürüttüğümüz çalışmaların daha sağlıklı ve hızlı sürdürülmesi amacıyla Türkiye Talasemi Federasyonu’na üyelik başvurusu yaptık. Üyeliğimiz kabul edildi. Mevcut sorunlarımız bulunmakta. Şu an Şanlıurfa merkez ve ilçelerimizde hematoloji, onkoloji ve kan hastalıkları taşıyan bin 200 hastamız bulunmaktadır."
Sorunların çözümü konusunda görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Dizlek, "Bu sorunlarımız gün geçtikçe ağırlaşıyor, dernek olarak Türkiye Talasemi Federasyonu’na üye olmamız inşallah bu sorunlarımızın çözümüne de katkı sunacaktır. Yöneticilerle görüşmelerimiz devam etmektedir, inşallah ömür boyu hastalıklar ve sorunlarla mücadele eden hastalarımız ve ailelerine daha aktif bir şekilde hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.
Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Bir Damla Kan Talasemi Derneği’nin federasyona kaydolan 25. üye olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Federasyon olarak Türkiye genelinde hemoglobinopatiler konusunda çeşitli çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz var. Uluslararası birçok etkinliğe katılma fırsatı bulduk, yeni tedavi yöntemleri, ilaç çalışmalarını takip ettik. Bütün çalışmaları ve yenilikleri federasyonumuza, üye derneklerimize anında iletiyoruz. Bugüne kadar 24 derneğimiz federasyonumuza üyelik yaptırmıştı, Şanlıurfa derneğimizin de aramıza katılmasıyla bu sayı 25’e yükseldi. Bugün de, dernek başkanımız İbrahim Dizlek’e üyelik belgesini teslim ettik, hayırlı olsun.”
Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç ile Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek’in, bölgede bulunan üye dernekleri ziyaret edecekleri belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!