Şanlıurfa’da çocuk psikiyatri sayısı 4’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da çocuk psikiyatri sayısı 4’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 16:42

Şanlıurfa’da çocuk psikiyatri sayısı 4’e yükseldi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA ‘da, çocukların psikolojik sorunlarına eğilebilmek amacıyla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine yeni bir çocuk psikiyatri uzmanı atandı. Yeni uzmanın atanmasıyla birlikte çocuk psikiyatri uzman sayısı 4’e yükseldi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni atanan uzman doktor Berna Polat, psikoloji sorun yaşayan 0-18 yaş gurubundaki çocukların sorunları ile ilgilendiklerini belirtti. Şanlıurfa’da görev başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden uzman doktor Berna Polat, çocukların ruh sağlığını önemsediklerini belirterek şöyle dedi:

"Çocuk psikiyatrisi kliniğinde 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve ergenlerde oluşan ruhsal hastalıkların tedavisi ve takibini yapmaktayız. Genel olarak dikkat eksikliği, hiperaktif bozukluğu, otizmli çocukların sorunları, davranış bozuklukları, psikiyatrik bozukluklar, tikler ve takıntılar, öğrenme güçlüğü, derslerle ilgili başarısızlıklar, konuşma bozuklukları, kekemelik gibi birçok alanda çocuklara sağlık hizmeti sunuyoruz. Burada ilaç tedavisini en aza indirgeyerek, tamamen psikolojik olarak tedavi hizmeti de bizim alanımıza giriyor. Ayrıca, ailede ölüm ve boşanma sebebiyle çocuklarda yaşanan sorunlarda da danışmanlık hizmeti verebiliyoruz.” 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!