Şanlıurfa Başsavcısı: Terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa Başsavcısı: Terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:44

Şanlıurfa Başsavcısı: Terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek

Haberin Devamı

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA,(DHA)- ŞANLIURFA Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, terör örgütlerinin kökü kazınana kadar mücadelenin süreceğini belirterek, "Herkes bilsin ki; tüm terör örgütleri ve teröristlerin sonu gelinceye kadar, kökleri kazınıncaya kadar mücadeleye devem edilecektir. Biz de yargı olarak bu mücadelede elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Adalet Akademisi tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen, 'Maddi manevi tazminat, haksız fiil, trafik kazaları' meslek içi eğitim çalıştayı başladı. Çalıştaya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç, Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet içi Eğitim Daire Başkanı Mahmut Akgün ile hakimler katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, terör örgütleri ve teröristlerle mücadelelerinin etkin ve hızlı şekilde devam ettiğini söyledi. Terör örgütlerinin kökü kazınana kadar mücadelenin süreceğini anlatan Başsavcı Kuş, "Bu ülkede herkes bilsin ki tüm terör örgütleri ve teröristler sonu gelinceye kadar, kökleri kazınıncaya kadar mücadeleye devem edilecektir. Bizde yargı olarak bu mücadelede elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Gerek güvenlik kuvvetlerimize, gerek emniyet ve jandarmamıza her türlü konuda destek olacağımıza, desteğimizin sonuna kadar onlarla olacağına herkesin bilmesi lazım" dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çalışan adli personelinde güvenlik kuvvetleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Kuş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnşallah bu terörün kökü de en kısa sürede kazınacaktır. 2016 yılı gerek ülkemiz açısından gerekse teşkilatımız açısından son derece sıkıntılı günlerin yaşandığı bir yıl olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi ile hain terör örgütü FETÖ/PDY kirli emellerini bir kez daha ortaya koymuş, ülkemizi yaşanmaz bir hale getirmek ve parçalamak için harekete geçmiştir. Ancak, gerek teşkilatımız, halkımız, emniyet mensuplarımız ve askerlerimizin gerçekten vatanını seven, milletini seven büyük bir bölümü ile birlikte bu girişim bertaraf edilmiştir. İçindeki hain unsurları temizleyen yargı teşkilatının 2017 yılına her zamankinden daha güçlü, daha özverili ve güven tazelemiş bir şekilde girdiğine inancım tamdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!