Sanlı Sarıalioğlu: Gün gelir sorarlar!

Güncelleme Tarihi:

Sanlı Sarıalioğlu: Gün gelir sorarlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

SEVGİLİ Rıza Çalımbay başkanlığındaki Beşiktaşlı Sporcular Sosyal Dayanışma Derneği, ilkelerini açıkladı. İşte, bu açıklamadaki ilginç ve son derece anlamlı mesajlar...

Ortak sevgili Beşiktaş. Kapımız herkese ardına kadar açık. Biz kapı çalmayız, pazarlık yapmayız.

Hedefimiz, Beşiktaş'ı bir yerlere değil, çok iyi yerlere taşımak. Beşiktaş'ın çağdaş çizgiyi yakalamasında yönlendirici güç olacağız.

Beşiktaş'ın spor kamuoyunda daha renkli bir noktaya gelmesi yönünde sosyal etkinliklerde bulunacağız.

Biz kesinlikle camianın bütünleşmesinden yanayız. Bu yönde ısrarcıyız.

Gruplara, derneklere, cemiyetlere, tek tek bireylere, tüm Beşiktaş camiasına sesleniyorum. Derneğin mesajları son derece önemli. Her Beşiktaşlı bu mesajları çok iyi algılamak ve değerlendirmek zorunda. Beşiktaşlı Sporcular Derneği uyarıyor ve basbas bağırarak diyor ki, ‘‘Birleşin, bütünleşin. Şu andaki yük çok ağır. Bu yükün altından ancak ve ancak eller birbirine uzatılarak kalkılır.’’ Ve şöyle devam ediyorlar: ‘‘Yönetim kurulundaki koltuklar için pazarlık yapmayın, kapı çalmayın. Değerli insanları biraraya getirin, çok güçlü bir yönetim kadrosu oluşturun.’’

BİRLEŞİN, BÜTÜNLEŞİN

Geçen hafta Samsun'da bazı spor yazarı arkadaşlarım pek çok kimsenin de bulunduğu bir yemekte, bana ve Vedat'a serzenişte bulundular; ‘‘Rıza sizin dernekte başkan ve siz yönetim kurulundasınız. Bu nasıl iş?’’ Kusura bakmayın ama bu mantığı biz anlayamıyoruz. Rıza ve arkadaşları derneği canlandırmak için kollarını sıvamışlar. Bana, Vedat'a, Yusuf'a, Zekeriya'ya da, ‘‘Lütfen bize yardımcı olur musunuz, aramıza katılır mısınız?’’ dediler. Beşiktaş'a hizmet etmek isteyenlere biz kul köle oluruz, onları sırtımızda taşırız. Gurur duyarak, büyük keyif alarak bu görevi hemen kabul ettik ve derneğin yönetim kuruluna girdik.

Beşiktaş'ın seçim kongresi öncesine bakıyorum. Beşiktaşlılar bir türlü biraraya gelemiyorlar, ‘‘Benden iki kişi, senden üç kişi. Başkan Ahmet olacak, hayır Mehmet olacak.’’ Beyler, amaç Beşiktaş'a hizmet etmek değil mi? Başkan, yönetici veya herhangi bir görev, ne farkeder? Demek ki ediyor. O zaman Beşiktaş'ın işi zor.

Beşiktaşlı Sporcular Derneği'nde spor uzmanları var. Bu dernekte bir spor kulübünün nasıl yönetilmesi gerektiğini çok iyi bilen insanlar var. Ve onlar diyorlar ki, ‘‘Büyük bir şirketi yönetmesini bilen insanları biraraya getirin, birleşin, bütünleşin. Biz de size projelerimizle, önerilerimizle istediğiniz katkıda bulunalım.’’ Bu uyarıya, bu mesaja kulaklarını tıkayanları ben Beşiktaşlı olarak görmem. Hiçkimse de görmez ve gün gelir, ‘‘Ey beyler, neyin peşindesiniz, neyi paylaşamıyorsunuz?’’ sorusu yöneltilir.

Yeter artık, gerçekten yeter. Beşiktaş'ın çok ama çok kritik günler öncesinde olduğunu göremiyor musunuz? Görüyorsanız, günleri boşa harcamayın, camiayı yıpratmayın ve şu işi bir an önce noktalayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!