Şanlı San Marino

Güncelleme Tarihi:

Şanlı San Marino
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 09:08

Dünya çapında her ülkede destekçileri bulunan San Marino bugün Wembley’de sahne alacak. ‘Amatörlerin milli takımı’ ilginç yönleriyle medyanın da gündemini meşgul ediyor.

Haberin Devamı

İTALYA içerisinde ‘hapsolmuş’ küçük bir ülke; San Marino... Bu ülkeyi farklı kılansa, milli takımı... Senelerdir tarihi hezimetlerle bilinen San Marino’nun, Türkiye’de de çok sayıda takipçisi var. Hatta pek çok kişi bu ülkenin attığı gollere şu cümleyle seviniyor; Şanlı San Marino!
Sosyal medyada da çok sayıda hayran sayfası bulunan San Marino, 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde bugün saat 22.00’de İngiltere ile Wembley’de karşılaşacak. Tarihi stadyuma ülkesi adına adım atacak oyuncuların arasında ise, bar sahibinden muhasebeciye, öğrenciden hasta bakıcıya pek çok amatör futbolcu yer alıyor.

Sadece 1 profesyonel futbolcu var

Takımın teknik direktörü ise 14 yıldır Giampaolo Mazza... Ekibin İngiltere’deki kadrosunda tek profesyonel futbolcu bulunuyor. O da, Palazzi... İşte San Marinolu oyuncuların gerçek işleri; Manzaroli (Memur), Aldo Simoncini, Davide Simoncini (Muhasebeci), Valentini, Valle (Banka memuru), Bacciocchi (Hasta bakıcı), Bollini, Copponi, Gasperoni, Marani, Rinaldi, Bianchi (Özel firma işçisi), Palazzi (Futbolcu), Vannucci (Spor salonu sahibi), Fabio Vitaioli, Matteo Vitaioli (Bar sahibi), F.Bollini (İşsiz), Brolli, Muraccini, Bucarini, Cervellini, Mazza, Rosti (Öğrenci), Cibelli (Barmen).

Haberin Devamı

Yaşlı ülkenin genç takımı

301 yılında kurulan ülke Futbolda ilk milli maçına 1990’da Avrupa Şampiyonası elemelerinde İsviçre karşısında çıktı. İlk ve tek galibiyetini 28 Nisan 2004’te lichtenstein’la oynadıkları hazırlık maçını 1–0 kazanarak elde etti. San Marino Futbol Federasyonu 1931’de kurulsa da 1986’ya kadar bir milli takım oluşturulamadı.

San Marino nerede?:

GÜNEY Avrupa’da İtalya Yarımadası’ndaki San Marino Dünyanın en küçük 5. mikrodevleti. Ülkenin nüfusu ise 33 bin...

Tek golle gelen istifa

SAN Marino’nun eski golcüsü Davide Gualtieri, 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İngiltere’ye 8.3 saniyede gol attı. San Marino bu maçta 7-1 yenildi. Bu gol o dönemki İngiltere hocası Graham Taylor istifa ettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!