Sanlı Kaptan: Resmen harakiri

Güncelleme Tarihi:

Sanlı Kaptan: Resmen harakiri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1999 00:00

Sanlı KAPTAN
Haberin Devamı

HİÇ böyle şey görmedim. Bu Beşiktaş adamı şaşkına döndürür. İlk yarıda sergiledikleri oyuna bak, bir de ikinci yarıdakine. İlk yarıda en az 5-6 fark yapacakken, maçın sonunda sadece tek puanla yetin. Buna resmen ‘harakiri’ derler. Bir takım böyle bedava puan kaybetmez. Hele hele şampiyonluğa oynayan bir takım asla böyle sorumsuz davranamaz.

Beşiktaş'ın ilk yarıda sergilediği oyun, her yönüyle dört dörtlüktü. Tribünde keyiften dört köşe olduk, ayağa kalktık, sık sık alkışladık. İki kanat mükemmel işledi. Denizlispor, kendi yarı alanından çıkamadı. Her pozisyon, tribünlerde bir coşku, bir dalgalanma yarattı. Beşiktaşlı taraftar durmadan havalara fırladı. Hepimiz, ‘‘İşte futbol bu’’ dedik. Ancak herşey 45 dakikalıkmış.

ŞAŞIRMAMAK ELDE DEĞİL

İkinci yarıdaki yokoluşu anlamak ve anlatmak olanaksız. Bir takım nasıl böylesine düşüş gösterir? Hem takım olarak yokoldular, hem de tek tek futbolcular adeta saklambaç oynadılar. O kanat organizasyonları bir anda sıfıra indi. İlk yarıda mükemmel oynayan Ahmet son bölümde inanılmaz bir yetersizlik içine girdi. Yasin oyunun ilk dakikasından itibaren zaten yoktu. Mehmet gibi bir usta, oyuna ağırlığını koyamadı. Son bölümde Beşiktaş her yönüyle renksiz ve etkisizdi. Gerçekten şaşırmamak elde değil.

Bir başka şaşırdığım da, hakem bey. Ahmet'in düşürülüşüne penaltı vermediği gibi bir de kalktı Ahmet'e sarı kart gösterdi. Bu nasıl hakem böyle? Tozlu Efendi, Beşiktaş'ın yitirdiği iki puanda bir başka sorumluydu. Ancak ikinci yarıda Beşiktaş gerçek kimliğini ortaya koysaydı hakemin bu büyük yanlışı da hiçbirşeyi değiştirmezdi.

Fark yapacakları bir maçı berabere bitiren Beşiktaşlı futbolcular bunun değerlendirmesini aralarında yapacaklardır herhalde. Ve yapmaları da gerekir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!