Sanki Real'i izledim

Güncelleme Tarihi:

Sanki Reali izledim
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Futbolcularım böyle oynarlarsa hep kazanacaklar. Artık şu espriyi yapıyorlar: ‘Yine mi para alacağız’. Amokachi'ye kapımız açık. Baliç'i beğeniyorum. B.Hakan'la görüşmedim. Gönlümde olan futbolcuyu kimseye söylemem ama alırım...’’

Düzeni bozmayacağım

‘‘Bir gün herkes F.Bahçeli olacak’’ sloganını onun dilinden hiç düşmüyor. Bu sloganın gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ‘‘Sessiz ve derinden yolumuza devam ediyoruz. Oturmuş düzeni bozmaya niyetimiz yok. Sadece gereken takviye yapılacak. Ancak düzeni bozan da gidecek’’ diyor.

İzlemeyenlere üzüldüm

Hürriyet'in konuğu olan Aziz Yıldırım, her konuda yürekli ve kararlı konuştu. Bakın neler diyor: ‘‘Takım artık keyif veriyor. Bursaspor maçını izlemeyenler için üzüldüm. Keşke bu maçı televizyon yayınlasaydı. Bir ara Real Madrid'i izler gibi oldum. İşte benim istediğim Fenerbahçe bu. Futbolcuların kendine güveni gelmiş.

Günü gününe ödüyoruz

Takımın her geçen gün iyiye gitmesinin, pozitif futbol arkasında para dopinginin de önemli payı var. Artık her futbolcu parasını zamanında alıyor. Primler gününde ödeniyor. Taksitleri haftalık dilimlerle veriyor. Artık öyle bir duruma geldik ki, futbolcular zaman zaman ‘‘Yine mi para alacağız’’ esprisi yapıyorlar.

Unutamadığım maç

Geldiğimiz günden beri anlatılmaz duygular içindeyim. Tribünler bambaşka. Kayserispor maçından sonraki alkışlı protestoyu hayatım boyunca unutmayacağım. Her maçı kapalı gişe oynuyoruz. Bundan böyle de tribünler coşacak. Çünkü futbolcu, teknik heyet ve yönetim olarak artık şampiyonluğa inanıyoruz. Herşey yerli yerine oturdu.

Fener’in işçisiyim

Ben başkan olursam, Fenerbahçe kazanacak, Aziz Yıldırım kaybedecek demiştim. Gerçekten de öyle oldu. Zamanımı ve paramı F.Bahçe'ye adadım. Bir aydır başkanım, kendi işime sadece bir kez gittim. Sanki Fenerbahçe kulübünün bir çalışanı gibiyim. F.Bahçe ile yatıyorum, F.Bahçe ile kalkıyorum. Doğrusu artık rahat uyuyorum.

Baliç'i beğeniyorum

Baliç'i çok beğeniyorum. Onu alabilmemiz için Bursaspor'un razı olması gerekiyor. Bu konuda da olumlu gelişmeler var. Taraftara sözüm var. Birisi içerden, diğeri dışardan iki tane süper futbolcu mutlaka alacağım. B.Hakan'ı da beğeniyorum ancak şu ana kadar bir görüşmemiz olmadı. Fenerbahçe kimi istiyorsa alacaktır.

Uche ve Okocha

Federasyon ile ilişkilerimizi hep uzlaşmadan yana yönlendiriyoruz. Onlardan hak ve adalet istiyoruz. Haklarımızın çiğnenmesine asla izin vermeyiz. Bizim Uche ve Okocha konusundaki talebimize sıcak bakıyorlar. Çünkü onların kazanılmış hakkı var. Önümüzdeki yıl Türk olarak forma giyecekler. Bu durumda süper bir yabancı daha alacağız.

Bariç'ten memnunuz

Hocamızdan memnunuz. Kendisi Avrupa'da kariyeri olan bir teknik adam. Şimdiye kadar 13 şampiyonluk yaşamış. Takım da giderek pozitif futbol oynuyor. Futbolcularına yaklaşımı giderek düzeliyor. Türk futbolcusunu tanıyor. İki hafta sonra oturup konuşacağız. Şartlarımızı öğreneceğiz ona göre karar vereceğiz.

Hedef final oynamak

Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız halinde hedefimiz büyük olacak. Sadece oynamak için katılmayacağız. Final oynamak arzusundayız. Eğer final oynarsak, külüp büyüyecek. O zaman hem reklam gelirimiz artacak, hem kasamız dolacak, hem de ürünlerimizi daha rahat pazarlayabileceğiz. Artık Avrupa'ya vermeyeceğiz, alacağız.

Amokachi'ye açığız

Amokachi iyi bir futbolcu. Eğer bizim kapımızı çalar, oynamak istediğini söylerse alırız. Transfere belli bir bütçe ayırmadık. Ne kadar gerekiyorsa o kadar harcayacağız. Gönlümde yatan bir kaç yabancı futbolcu adı var. Bunu şimdi açıklamayacağım. Çünkü ben gönlümde yatan futbolcuyu alırım. Fenerbahçe formasına yakışan mutlaka alınacak.

42 bin kişilik stat

Bursaspor maçını 26 bin biletli izlemiş. Bu bizim camia için çok az bir rakam. Stadın kapasitesini 42 bin kişiye çıkaracağız. 19 Mayıs Stadı'nı yapan firma ile görüştük. Ayrıca İngiliz ve İtalyanlarla görüşüyoruz. Sezon bitmeden çalışmalar başlayacak. Ayrıca F.Bahçe Stadı'nın zemini yeni sezon için hemen değiştiriliyor.

Herkese kravat

Vanspor maçında her bilet alana bir Fenerbahçe kravatı hediye edeceğiz. 10 bin tane ‘‘Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’’ yazılı şapka siparişi verdik. Tribünlerde herkesin şapkasında aynı slogan olacak. Fenerbahçeli sayısı her geçen gün daha da artacak. Tribünlerden isteğim, küfür yerine seviyeli sloganlar yaratsınlar.

Yayın işi bizi aştı

Federasyon yayın konusunda zaman kazanmaya çalışıyor. Olayı sezon sonuna kadar sürdürmek amacındalar. Belki de CİNE 5'in sözleşmesini iptal edip, yeni ihale açacaklar. Bu konu bizi aşıyor. Artık devlet meselesi oldu. Bizim isteğimiz bir an önce Fenerbahçe taraftarlarının takımlarını keyif içinde TV'den izlemesidir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!