Sandalet mevsimine hazırlık

Artık ayaklarımız kapalı çizmelere hapsolmak zorunda değil. Havaların ısınmasıyla birlikte onları da gün yüzüne çıkarma vakti geldi. Tabii, öncelikle ayakları yeni mevsime hazırlamak gerek. İşte pedikür ve ev spa’sının püf noktaları...

Haberin Devamı

1- AYAK BANYOSU YAPIN:

Pediküre 10 dakikalık rahatlatıcı bir ayak banyosuyla başlamaya ne dersiniz? Böylelikle cildiniz bakım ürünlerini çok daha iyi biçimde emecektir.
Pedikür yaparken ılık su kullanmaya özen gösterin. Suyun ısısının 38 dereceden daha fazla olmaması gerekiyor. Çünkü bu ısının üstü, cildin kurumasına neden olur. Banyo sonrasında ayaklarınızı bir havluyla güzelce kurulayın.Â

2- PÃœRÃœZSÃœZLEÅžTÄ°RÄ°N:
Sırada ayak peeling’i var... Ponza taşı ya da bir ayak peeling ürünü, cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerini arındırırken aynı zamanda bakım da yapıyor.
Nasırlardan şikayetçiyseniz, en etkili yardımcınız çift taraflı üretilen bir nasır törpüsü. İri granüllü tarafını topuklar, ince tarafını ise parmaklar için kullanın. Törpüleme işlemi sırasında ayaklarınıza hassas davranın.
Ciddi bir nasır sorununuz varsa, onu da profesyonel bir uygulamayla temizlemeniz yerinde olacaktır.

Haberin Devamı

3- RAHATLATIN:
 Topuk bölgesindeki cilt derisi daha kalın olduğundan ve yağ bezi içermediğinden, ayak kremleri diğer vücut ürünlerine oranla daha özel içeriklere sahiptir. Örneğin fındık yağı, aynısafa ya da gliserin, çok kuru ciltleri bile yumuşatacak kadar etkilidir.
Pudralı ayak kremleri ise ayaklardaki aşırı terlemeyi önler. Önerim, ayaklarınızı her akşam kremlemeniz.

4- TIRNAKLARI FORMA SOKUN:
Tırnak etleri etrafına tırnak eti çözücü jel sürün ve iki dakika bekleyin. Sonra tırnak etini plastik ya da tahta bir tırnak eti iticiyle geri doğru itin. Tırnakları bir makas ya da törpüyle kısaltın. Onlara form verirken mümkün olduğunca küt olmalarına özen gösterin. Oje sürmeden önce de tırnak yüzeyini bir parlatıcıyla pürüzsüzleştirin. Böylelikle ojeniz mükemmel görünür.

5- OJE SÃœRÃœN:
Tırnak etrafına tırnak yağı ya da nemlendirici bir tırnak serumuyla masaj yapın. Ardından renksiz bir baz ürün ya da tırnak sertleştirici sürün. Son olarak ojenizi tırnağınızın ortasından başlayarak dikey çizgelerle uygulayın.

Profesyonel pedikür

Profesyonel pedikürün evde yapılandan farkı nedir?
- Profesyonel ayak bakımı gereçleriyle problemli bölgeye ulaşmak daha kolay. Çeşitlilik gösteren bu gereçler nasırları daha etkili şekilde uzaklaştırıyor, pürüzlü tırnak yüzeyini düzleştiriyor, tırnaklara daha güzel form veriyor.
İyi bir tırnak stüdyosunu nasıl tanırız?
- Hijyen, kaliteli bir tırnak stüdyosunun en önemli kuralı. Önemli bir detay da eldivenle çalışmak. Uzmanın uygulama öncesinde tırnaklarınızı özenle kontrol ettiğinden emin olun. Tedavi gerektiren tırnak rahatsızlıklarında dermatoloğa görünmelisiniz.
Tıbbi bir ayak bakımı ne zaman gereklidir?
- Tırnak batması, tırnak dönmesi, nasır ya da tırnak mantarı gibi ciddi sorunlarda tıbbi bir podolog’a gitmelisiniz.

Haberin Devamı

Allık böyle sürülür!

Allığı doğru uygulamak sadece tenin taze görünmesine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda yüz kontürünü vurguluyor. Ancak bunun için hangi yüz tipine sahip olduğunuzu bilmeniz, uygulamayı ona göre yapmanız şart.

- OVAL YÜZ: Bu yüz şeklinin en geniş bölgesi yanaklardır. Bu bölgede allık düz ve yumuşak bir şekilde yüzün en üst noktasına uygulanmalıdır. Aynı uygulama zayıf yüzlerde yanakları optik olarak daha dolgun gösterir.

- YUVARLAK YÜZ: Dolgun yanak bölgesi, allık kulaklardan elmacık kemiklerine ve dudak kıvrımlarına doğru uygulandığında daha zayıf görünür. Şakaklarda da bir miktar renkten korkmayın.

- KÖŞELİ YÜZ: Bu tarz yüz şekli makyaj hileleriyle ince görünmeye gayet müsaittir. Allığınızı dudak kenarından başlayarak elmacık kemiklerinin üzerine sürün. Fırçayı dik bir şekilde göz hizasına doğru hareket ettirin.

Haberin Devamı

- KALP FORMLU: Yüzün alt kısmı alın bölgesinden belirgin bir şekilde incedir. Dolasıyla allık, elmacık kemiklerinin en geniş bölgesine uygulanmalıdır. Oradan da şakaklara doğru fırçanızla yumuşak bir yay hareketi yapabilirsiniz.

Yaşlılık izlerini yok edin

Araştırmalar 25 yaşından itibaren cildin temel bakım ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ortaya koyuyor. Yaşlılık izlerini yok etmenin en etkili yolu ise serum kullanmaktan geçiyor. Clarins’in ilk kez 1985 yılında geliştirdiği ve hidrojen ile yağ fazlarını birbirinden ayıran formülü, kadınların en hassas cilt bakım endişelerini hedef alıyor.
Clarins Laboratuvarları’nın geliştirdiği yeni formül, doğadaki 20 en güçlü yaşlanma karşıtı bitki özünün birleşiminden oluşuyor. Formül, cildin genç görünümünün devamlılığını sağlayan nemlendirme, beslenme, oksijen verme, koruma ve yenileme olmak üzere 5 hayati fonksiyonu hedefliyor.
Clarins geliştirdiği yaşlanma karşıtı Double Serum’la ilk yaşlanma belirtilerini ortaya çıktığı andan itibaren yavaşlatmayı vaat ediyor. Ürünün performansı hidrojenli ve lipidik sistem ile gerçekleşiyor. Biri hidrojenli, diğeri lipidik olan iki farklı faz, yan yana iki ayrı tüple sunuluyor. Fiyatı, 205 TL...

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Bu bakım erkeklere özel

Transvital’in erkek serisinde yer alan ürünler, erkek cildine özel çözümler sunuyor. Tıraş sonrası yatıştırıcı krem After Shave Maximum Comfort da onlardan biri. Ürün cildi kurutucu alkol içermiyor ve cildi anında rahatlatıp dengeliyor.

Makyaj Günleri’ne davetlisiniz

Tekin Acar Cosmetics’in artık gelenekselleştirdiği Beauty Fest Makyaj Günleri başlıyor. 6-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Beauty Fest’e özel makyaj ürünlerinde yüzde 15 indirim fırsatı bulunuyor. Tabii, bunun için randevu almayı unutmayın. Ayrıntılı bilgiye mağazalardan ve tekinacar.com.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Collistar 30 yaşında

Haberin Devamı

Collistar, kozmetikteki 30. yılını özel bir makyaj serisiyle kutluyor. Happy Birthday serisi, çok özel fiyatlarıyla Tekin Acar Cosmetics mağazarında sizleri bekliyor.

Cildinize iyi bakın

Clarins estetisyenleri nisan ayı boyunca Tekin Acar Cosmetics mağazalarında kadınları özel cilt bakımına davet ediyor. Etkinlik, bugün Tekin Acar Cosmetics İstanbul Carousel’de başlıyor.

Facebook’ta ‘Makyaj Yıldızı’ olun

Tekin Acar Cosmetics, ‘Makyaj Yıldızları’nı Facebook’tan seçiyor. 15 Nisan’a kadar sürecek yarışma kapsamında Tekin Acar Cosmetics’in Ankara Ankamall, İzmir Mustabey, İstanbul Carousel mağazalarında kendi makyajını yaparak, Tekin Acar Cosmetics Facebook sayfasında en çok beğeni alan ilk 3 fotoğraf sahibi sırasıyla 1000,  750 ve 500 TL değerinde hediye çeki kazanacak. Mağazadaki yarışma standında makyaj yapıp, çektirdiğiniz fotoğrafı www.facebook.com/tekinacarcosmetics’teki uygulamaya girerek yükleyebilirsiniz.

La Colline’den makyaj sırları

La Colline’in uluslararası estetisyeni Julie Jeantet, Kozmotürk ekibiyle toplam 5 şehirde, 6 Tekin Acar Cosmetics mağazasında cilt analiz cihazıyla ayrıntılı analiz yapacak. Uygulama, 8 Nisan’da Adana’da başlayacak, İskenderun, Şanlıurfa, Eskişehir ve Ankara’da devam edecek.

Yazarın Tüm Yazıları