Sancı orta saha

Öncelikle F.Bahçe mücadele ediyor, disiplinli de oynuyor. Bunlar doğru. Ancak Daum'un oyuncu denediği Fenerbahçe'nin orta sahasında sorun var. Tuncay'ı sol açıkta deniyor. Çabuk olmasına rağmen bu mevkii de bir şey yapamıyor. Orta sahada boğuluyor.

Haberin Devamı

Sağ tarafta Aurelio'nun oyuna hiçbir katkısı yok. Ne defansa, ne hücuma fayda sağlamıyor. Bu oyunuyla F.Bahçe'nin onu transfer etmesi büyük hatadır. İleride düzelirse farklı olur, ne de olsa Brezilya tekniğine sahip.

F.Bahçe'nin orta sahası hiçbir becerisi olmayan futbolculardan kurulu. Ne Kemal, ne Selçuk, zaten Aurelio'yu saymayın, F.Bahçe orta sahasının yükünü kaldıracak futbolcular değil. Tuncay da yardıma geliyor, ama nafile. Onlarınki, standart futbolcuların standart oyunu. Ne kaleye şut var. Ne kenardan orta var. Ne arapası var. Ne bir gol pası var. Ne uzun top atabiliyorlar, ne de adam kaçırabiliyorlar. Al topu, geriye ver, yana ver.

F.Bahçe'nin bu şekilde iyi oynaması mümkün değil. Bu oyuncuları Brezilya Milli Takımı'na koysan, Brezilya'nın iyi oynaması mümkün değil. Eğer sen topa hakim olamaz, iyi kullanamazsan, süper bir santrfora sahip olsan da bir şey yapamazsın.

Haberin Devamı

Orta bile problem

Van Hooijdonk, olağanüstü frikik attı. Ama adam kaçıramamaktan Van Hooidonk'tan faydalanamıyor F.Bahçe. Bu kafayla, bu orta sahayla bunun olması da zor. Bu mevkii de takımı idare edecek, kaçan adamın önüne topu indirecek beyinde ve yetenekte adamlar lazım. Önce bu sorunu çözecek F.Bahçe, işte o zaman büyük takım olur. Bir kere Kemal tuttu, nefis bir pas attı. Mahmut da fevkalade orta yaptı. Ama her futbolcunun bu ortayı yapması lazım. Nedir, topun dibine vurup, biraz havaya kaldıracaksın. Ama bu, F.Bahçe'de problem olmaya başladı. Fenerbahçe'nin orta sahası çok daha bilinçli ve kaliteli oynamalı.

Sol bek Mahmut, takıma yabancılık çekmiyor. İki kere topu elinden kaçıran Recep sağlam, gayet iyi. Yardımlaşma, arkadaşlık gelmiş takıma, bunlar belli oluyor. Ama madem Daum Türk futbolcuları tanıyormuş, Yusuf ve Hakan Bayraktar'a da fazla şans vermeli.

Yazarın Tüm Yazıları