Şampiyonlar Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları!

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 17:08

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları oynanmaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında hangi takımlar galibiyetle ayrıldı? Şampiyonlar Ligi maç özetleri ve karşılaşmalardan önemli anlar haberimizde...

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Liginde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 2. Tur maçlarında birbirinden zorlu müsabakalar yaşandı. Şampiyonlar Ligi maçlarında en dikkat çeken karşılaşma Paris Saint Germain ve Chelsea maçı olurken, 16 takımın kıyasıya mücadele ettiği 2. turda bir üst tura atlayacak olan takımlar çift maçlı eleme usulüne göre belli olacak. İkinci turda göze çarpan ilk takımlar Paris Saint Germain, Chelsea, Real Madrid, Arsenal, Barcelona, Juventus, Bayern Münih, Manchester City ve Atletico Madrid olurken, kupanın ikinci turunda 3 İspanyol ve 3 İngiliz temsilcisi takımın olması dikkat çekiyor.

İşte ikinci tur maçlarının özetleri ve önemli anlar;

PARİS SAİNT GERMAİN 2 – 1 CHELSEA

Karşılaşma Paris Saint Germain stadı olan Parc Des Princes’te gerçekleşti. Büyük bir çekişmenin yaşandığı müsabakada, üstün olan taraf ev sahibi Paris Saint Germain oldu. Topla daha çok oynayan ve atakları kuvvetli olan Paris Saint Germain mücadelesini skora da yansıttı. Karşılaşmadan galip ayrılan Paris Saint Germain’in yanı sıra Chelsea ise deplasmanda gol atarak maçı kaybetmesine rağmen tur atlamak için ikinci maçta iyi bir performans sergilemek için hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Maçın 3. dakikasında Paris Saint Germain futbolcusu Veratti ceza sahası dışından sert bir şut çıkarırken, Chelsea kalecisi Courtois gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 23. dakikasında ise Baba Rahman güzel bir orta yaparak Diego Costa’nın topa kafayla vurmasını sağladı. Paris Saint Germain kalecisi Kevin Trapp topu direkten çıkardı.

Paris Saint Germain ilk golünü maçın 39.dakikasında yıldız futbolcu İbrahimovic ile bulurken, ilk yarının son anlarında Chelsea Obi Mikel’in attığı gol ile beraberliği yakaladı.

İlk yarı berabere biterken, ikinci yarının sonlarına doğru 78.dakikada Cavani tarafından Chelsea ağlarını delen gol ile Paris Saint Germain 2 – 1 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Paris Saint Germain maçı galibiyetle tamamladı.

BENFİCA 1 – 0 ZENİT ST. PETERSBURG

Estadio da Luz Stadı’nda gerçekleşen karşılaşma Benfica’nın lehine sonuçlanırken, Zenit St. Petersburg karşılaşmadan skor kaydetmeden ayrıldı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında etkili taraf olan Benfica gol için rakip takımı zorlamasına rağmen skor kaydedemedi. Ancak ikinci yarı da da ataklarına devam eden Benfica, ikinci yarı da da mutlak gol pozisyonları kaçırırken maçın 90. dakikasında rakip takım Zenit St. Petersburg 10 kişi kaldı.

Benfica’nın galibiyete ulaşmasını sağlayan gol ise 90+1’de Jonas Goncalves tarafından geldi.

GENT 2 – 3 WOLFSBURG

Şampiyonlar Ligini sürpriz takımlarından olan Gent sahasında Wolfsburg'u konuk etti. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı konuk takım kazanırken, kendi sahasında oynayacağı maç öncesinde de büyük avantaj elde etmiş oldu.

Karşılaşmada Wolfsburg'un golleri 44. ve 54. dakikada Julian Draxler tarafından kaydedilirken, 60. dakikada Max Kruse ile skor 0 – 3 iken Gent’in 80. dakikada Sven Kums ve 89. dakikada Kalifa Coulibaly'i ile kaydettiği goller ile skor 2 – 3 oldu.

Haberin Devamı

ROMA 0 – 2 REAL MADRİD

Roma evinde Real Madrid’i ağırladı. Karşılaşmanın baskın tarafı Real Madris olurken bu skora da yansıdı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçerken, ikinci yarıda Real Madris rakip ağlara 2 gol gönderdi.

Gerçekleşen karşılaşmada Real Madrid'in golleri 57. dakikada Cristiano Ronaldo ve 86. dakikada Jese tarafından kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!