Şampiyon Kokoreççi markasını tescil ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Kokoreççi markasını tescil ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

İlk kokoreç dükkanlarını 1970'de açan ve ‘‘Şampiyon’’ adıyla ün kazanan Tokgöz kardeşler, aynı isimle çok fazla kokoreççi açılınca markalarını 10 yıl süreyle tescil ettirdi.

İstanbul'da kokoreçseverlerin yakından tanıdığı Şampiyon Kokoreç'in sahipleri Galip ve Necati Tokgöz kardeşler adım başı Şampiyon adı altında kokoreç dükkanları açılması üzerine markalarını tescil ettirdiler.

İlk kokoreç dükkanlarını 1970'de Balıkpazarı'nda açan Tokgöz kardeşler, meslekte çekirdekten yetişme. Bir dönem Beyoğlu'nda değişik lokantalarda garsonluk yaptıktan sonra kendi dükkanlarını açmaya karar vermişler.

Kendilerine özgü karışımlarla hazırladıkları kokoreç ve midye tava ile adlarını bütün İstanbul'a duyuran Şampiyon Kokoreççi zamanla artan talebi karşılayabilmek için bir şube de Beşiktaş'ta açtılar.

Kahramanmaraşlı, geniş bir akraba çevresine sahip Tokgöz kardeşler yanlarında çalıştırdıkları işçileri aile içinden seçiyor. Kokoreççilik yaptıkları 29 yıl boyunca yanında çalışan akrabaları işi öğrendikten sonra hep terketmiş onları.

Terkeden akrabaların açtıkları kokoreç dükkanlarına Şampiyon Kokoreççi adını vermeleri üzerine Tokgöz kardeşler isimlerini güvence altına almaya karar verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurarak 10 yıllığına Şampiyon Kokoreççi ismini tescil ettiren Galip Tokgöz, gazetelere de ilan vererek bu durumu müşterilerine de bildirdi.

Et Susurluk'tan geliyor

Tokgöz, ‘‘Sadece Beyoğlu ve Beşiktaş'ta şubemiz var. Bunun dışında İstanbul'da Silivri, Bakırköy, Avcılar, Fatih, Mecidiyeköy ve Maltepe'de, Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesi ve Bahçelievler'de, Adapazarı, Isparta ile Bursa'da açılan Şampiyon Kokoreççiler bizim taklidimiz. Sandviç aldığımız fırıncı bile 'Şampiyon' adında kokoreç dükkanı açtı’’ diyor.

Kokoreçi kendilerine has yöntemlerle hazırladıklarını söyleyen Tokgöz, yapımda kullanılan malzemenin önemi üzerinde duruyor. Malzemeyi ilkbaharda kuzu zamanında et kartlaşmadan temin etmek gerektiğini söyleyen Tokgöz, ‘‘Balıkesir Susurluk'ta kesilen kuzulardan temin ettiğimiz malzemeyi önce tandırda 45 dakika süreyle pişiriyoruz. Şoklama işleminden sonra buzhanede steril koşullarda saklanıyor. Pişirme aşamasında ise dış kısmına sürdüğümüz özel sosla mangala taşıyoruz. Serviste kullandığımız baharatların kalitesine de özen gösteririz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!