Şampiyon Galatasaray! Hayır değil

Günün mottosu: Şampiyon Galatasaray! Fenerbahçe'nin İnönü'deki son derbide Beşiktaş'a son dakika golüyle mağlup olması beraberinde bu iki kelimeyi dillere pelesenk etti.

Haberin Devamı

 En koyu Fenerbahçeli'nin bile dudaklarından bu sözler dökülüyor. Şampiyon Galatasaray...

Şampiyonluk hiç bu kadar erken, bu kadar kolay bir başka takıma verilmemişti daha önce. "Drogba&Sneijder Etkisi" de diyebilirsiniz buna, Fatih Terim Karizması da... Ya da Aykut Kocaman'ın beceriksiz olduğundan dem vuran sarı lacivertlileri şahit gösterebilirim size.

*******************
Ancak benim de söyleyeceklerim var! Şampiyon Galatasaray değil, büyük ihtimalle de olamayacak. Neden dediğinizi duyar gibiyim, şöyle buyurun.

2003-2004 sezonu... Fenerbahçe büyük umutlarla yepyeni bir kadro kurmuş, üç direğin altına da Alman filebekçisi Enke'yi koymuş. İlk maç skoru Fenerbahçe 0-3 İstanbulspor. Henüz ilk hafta spor yazarları başlıyor eleştirmeye. Kimi daha ilk haftadan "Bu kafa değişmeli" diyor, kimiyse 'Kadıköy'deki rezillikten' bahsediyor. En çok da Enke eleştiriliyor. Daha sonra girdiği depresyondan çıkamayan Enke... Tam sahalara döndü derken, 2 yaşındaki kızının ölümüyle sisler ülkesine adım atan Enke... 10 Kasım 2009'da biricik yavrusu Lara'nın mezarına 200 metre uzaklıkta kendini rayların önüne atarak yaşamına kıyan Enke... Neyse.

*******************

Haberin Devamı

Aynı Fenerbahçe malum sezonda lider Beşiktaş'ın 11 puan gerisinden gelerek, Galatasaray'ı 2-1 yendiği maç sonrası yani 28 Şubat 2004'te liderliğe yükseliyor. Beşiktaş bir anda düşüyor, Trabzonspor Kanarya'yı zorlamaya çalışsa da Fenerbahçe 33. haftada şampiyonluğunu ilan ediyor.

********************

Fenerbahçe buna benzer bir başka şampiyonluğu 2010-11 sezonunda da tekrarlıyor.

********************

Şimdi bir puan tablosuna bir de fikstüre bakıyorum. Oynanmamış 10 hafta var, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki puan farkıysa 7. Sadece 7. Ve fikstürde daha da ilginç bir şey dikkat çekiyor. Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı ağırlamakla kalmayacak, nispeten çok daha rahat takımlara karşı mücadele verecek. Ancak Galatasaray'ın karşısına Sırat Köprüsü'nden 4 takım gelecek, düşmemek için. Üstelik, Gençlerbirliği, Kayserispor, İstanbul BB, Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Trabzonspor gibi rakiplere karşı....

********************

Haberin Devamı

Hâlâ Galatasaray şampiyon diyor musunuz? Açık konuşalım, ben demiyorum. Bunu puan farkına, yıldızlarla rüzgârı arkasına alan Galatasaray'a, komik puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe'ye rağmen demiyorum. Hatta bir adım ileri gidip, Galatasaray ilk ikiye giremezse sürpriz olmaz da diyebiliyorum. Beşiktaş'ı nasıl görmezden gelebiliyorsunuz?

Yazarın Tüm Yazıları