Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 16:04

Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, buğday hasadı devam ederken geçmişte yakılarak yok edilmeye çalışılan anız, son yıllarda samana olan talebin artmasıyla birlikte üreticiye yeni gelir kapısı oldu.

İslahiye’de son yıllarda saman olan taleple birlikte anız yangınlarında da önemli ölçüde azalma görülmeye başlandı. Çiftçilerin kış aylarında saman sıkıntısı çekmemek için daha önce değersiz görülen anızlar traktörlerle birlikte biçerdöverlerin arkasına bağlanan aparatlarla toplanarak balyalanıyor veya saman haline getirilerek çuvallanıyor.

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, "İlçemizde 150 bin dekarlık alanda yapılan buğday hasadı devam ediyor. Hasadı tamamlanan alanlarda ise anızlar samanlaşarak ya çuvallara veya balyalanarak satışa satılıyor. Bölgemize mevsimsel yağışların beklenilen altında olması hayvancıları samana yöneltti. Bu nedeniyle saman fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü" dedi.

Köse, samanın kilosunun 12 ile 13 kuruştan, balya olarak hazırlanan samanın kilosunun ise 13 ile 14 kuruştan satıldığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!