Salo'dan Kovalainen'e uyarı

Güncelleme Tarihi:

Salodan Kovalainene uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 12:57

Mika Salo, vatandaşı Heikki Kovalainen'i, Sauber'e geçmeden önce iki kere düşünmesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Son üç sezondur Caterham kokpitinde yarışan Fin pilotun, gelecek sezon Sauber'e katılabileceği belirtiliyor.

turkiyef1.com'un haberine göre, Eski Sauber ve Toyota pilotu Salo, MTV3 kanalına yaptığı açıklamada, "Onun için iyi bi yer olabilir ancak biraz riskli" ifadelerini kullandı.

Sauber'in üst düzey bir takım olmadığını söyleyen 45 yaşındaki Salo, İsviçre ekibinin araçlarının da iyi olmadığını dile getirdi.

Michael Schumacher'in 1999'da Ferrari'deki kazasının ardından yerine geçen, daha sonra Sauber'le F1'e tam sezon dönüş yapan Salo, 2000 sonunda pistlere veda etmişti.

Salo, "Kendi tecrübelerimden biliyorum, Peter Sauber çalışılabilecek kolay biri değil" yorumunda bulundu.

"Belki Monisha Kaltenborn görevdeyken durum farklı olabilir" diyen Salo, bununla birlikte Peter Sauber'in yine de takımın yönetiminden uzak kalamayacağını savundu.

Haberin Devamı

Sauber pilotları Sergio Perez ve özellikle Kamui Kobayaşi, Ferrari motoru kullanan C31'in potansiyelini ortaya çıkaramamakla eleştiriliyor.

Peter Sauber de, C31'in, takımın 20 yıllık tarihinin "en iyi" aracı olduğunu söylemişti.

Takım CEO'su Kaltenborn ise, FAZ gazetesine yaptığı açıklamada, pilotların yanı sıra, yaşanan kazalar, teknik arızalar ve işe yaramayan stratejilerin de bu durumda etkili olduğunu kaydetti.

Kaltenborn, Blick'te yayınlanan açıklamasında ise, "Sonuçlarımızı mümkün olan en kısa sürede geliştirmeliyiz. Öğrenme aşamasında olan iki çok hızlı pilotumuz var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!