Saldırgandan 'Akli dengem yerinde değil' savunması

Güncelleme Tarihi:

Saldırgandan Akli dengem yerinde değil savunması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 13:49

Saldırgandan 'Akli dengem yerinde değil' savunması

Haberin Devamı

Nurettin ARKAN/ YALVAÇ (Isparta), (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde girdiği marketten sigara alıp parasını vermeyen epilepsi hastası 48 yaşındaki S.D., işyeri sahibini bıçakla tehdit edip kaçtı. S.D.'nin daha önce karıştığı basit yaralama suçlarından hapis cezası aldığı, "Akli dengem yerinde değil" diyerek kendisini savunduğu belirtildi.
Geçen hafta pazar akşamı Belediye Kültür Merkezi'ndeki Kemal Erikçi'nin marketine giren kişi, bir paket sigara istedi. Paketi aldıktan sonra parasını isteyen market sahibine "Karakolda alırsın" diye yanıt veren adam dışarı çıktı. Peşinden giden market sahibine, yanındaki bıçağı göstererek, "Arkamdan gelme, delik deşik ederim" diyen şüpheli, olay yerinden uzaklaştı. Şüphelinin epilepsi hastası, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki S.D. olduğu tespit edildi.
'BIÇAKLASAYDI SORUMLUSU KİM OLACAKTI'
Kemal Erikçi, "Elinde bıçakla üzerime yürüyünce arkaya kaçtım. Bu tür adamlar neden serbestçe dolaşıyor. Tedaviye ihtiyacı varsa tedavisi yapılsın. Beni bıçaklasaydı sorumlusu kim olacaktı? Bugün buradan bir paket sigara aldı gitti, yarın başkasına yapacak. Ya karşı koymaya çalışan olur da bıçaklarsa ne olacak?" dedi.
DAHA ÖNCE DE SALDIRILARI OLDU
S.D.'nin 1994 seçimlerinde dönemin Belediye Başkanı ANAP'lı Tekin Bayram'ın başına meşrubat şişesi vurarak yaraladığı, 5 yıl önce ise belediyede memur olarak görev yapan F.Ö. adlı kadın personelin boğazına bıçak dayayıp saçlarını yolduğu kaydedildi.
S.D.'nin geçen Ağustos ayında ise Yalvaç Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli İbrahim Çakır'a sabah mesaiye geldiği sırada belediye koridorunda bıçaklı saldırıda bulunduğu, diğer çalışanların araya girmesiyle saldırganın uzaklaştırıldığı belirtildi.
DOSYASI YARGITAY'DA
S.D.'nin 5 yıl önce kadın belediye personeline yönelik saldırısı nedeniyle 'basit yaralama' ve 'silahlı tehdit' suçlarından 3 yıl 6 ay hapis cezası aldığı kaydedildi. Dosyası Yargıtay'da görülen S.D.'nin "Akli dengem yerinde değil" diye kendisini savunduğu, bunun üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istediği belirtildi. Raporda ise epilepsi hastalarının akıl hastası olarak değerlendirilemeyeceği ve cezai ehliyete haiz olduğu bildirildi. Yargıtay'ın bu rapor üzerine yeni bir değerlendirme yaparak, S.D. hakkında karar vermesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!