Salcano MTB Cup yarışları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Salcano MTB Cup yarışları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 18:25

Salcano MTB Cup yarışları Arnavutköy Parkuru’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Arnavutköy Belediyesi ve Salcano tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen dağ bisikleti yarışlarına bir yenisi eklendi. 25’i yabancı sporcu olmak üzere toplam 173 bisikletçi 9 ayrı kategoride yarıştı. Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Yunanistan, Fransa, Belçika, Japonya, Kazakistan, Makedonya, Libya ve İran’dan gelen sporcular zorlu parkurda kıyasıya mücadele etti.

ŞAMPİYON OLAN JAPON SPORCU KOHEİ 9 AYDIR İSTANBUL’DA ÇALIŞIYORDU
Elit erkekler kategorisinde Japonya’dan Kohei Yamamoto parkuru birinci bitirdi. Trek Factory Racing Takımı’nın Şampiyon sporcusu Kohei 9 aydır İstanbul’da çalışıyordu ve 1 saat 33 dakikalık derecesi ile finişi gördü. Yunanistan’dan Dimitros Antoniadis ikinci, Türk Sporcu Abdulkadir Kelleci ise 3. oldu.

Salcano MTB Cup yarışları tamamlandı

Bayanlarda da Türkiye 3. sırayı aldı. Alanya Doğa Spor Kulübü’nden Ayşe Çakır; Rus ve Yunan rakiplerine geçildi. Rusya’dan Ekaterina Anoshina rakiplerine fark atıp birinciliğe ulaşırken, Yunan Sporcu Varvara Fasoi 2. oldu.

ELİT KATEGORİLERİNDE İLK 3 DERECE ŞÖYLE OLUŞTU:
Elit Erkekler
Sporcu Ülkesi Takımı Derecesi
1. Kohei Yamamoto (JPN) Trek Factory Racing 01.33.00
2. Dimitros Antoniadis (GRE) Greece Natianol Team 01.34.25
3. Abdulkadir Kelleci (TUR) İzmit Brisa Spor Kulübü 01.35.57

Elit Bayanlar
1.Ekaterina Anoshina (RUS) Sdusshor iM. 01.22.21
2.Varvara Fasoi (GRE) Greece National Team 01.36.02
3. Ayşe Çakır (TUR) Alanya Doğa Spor Kulübü 01.40.04

Salcano MTB Cup yarışları tamamlandı


SALCANO YÖNETİM KURULU ÜYESİ BAYRAM AKGÜL:”2020 OLİMPİYATLARINA SPORCU YETİŞTİRMEK İÇİN PROJE HAZIRLIYORUZ”
Olimpiyatlara puan veren ve C1 kategorisinde koşulan yarışın Türkiye’deki en büyük yarışlardan biri olduğuna dikkat çeken Türk Markası Salcano’nun Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, ”Erkeklerde ve bayanlarda bıçak sırtındayız.

Burada alacağımız puanlar ülkemiz için önemli olacak ama şöyle bir güzelliği var biz hem Salcano olarak hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Bisiklet Federasyonu olarak bir proje üzerine çalışıyoruz. 2020 Olimpiyatlarına yetişecek çocukların hepsini toplayıp en azından Rio olmasa da Tokyo’ya olimpiyatlara girişte sıkıntı olmayacak ve hatta orada derece alacak çocukları yetiştirmek üzere büyük projeler hazırlıyoruz” dedi.

”TÜRKİYE KABİLİYETİNİ GÖSTERİYOR”
Dağ bisikleti ve pist bisikletinde Türkiye’nin kabiliyetini gösterdiğini söyleyen Bayram Akgül, ”Şöyle bir güzellik oldu bu yarış Ekim ayında HC Kategorisinde bir yarış olacak. O açından da gerçekten önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Bisiklet Federasyonu’na ve Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum Türkiye’nin önünü organizasyon açısından açtı biz de firma olarak böyle bir organizasyona ön ayak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Salcano MTB Cup yarışları tamamlandı


CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ”
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ve dünyada algının olumlu yönde değişmeye başladığını dile getiren Akgül, ”Her şey yolunda giderse Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu önümüzdeki yıl Pro yarışlardan bir tanesi olacak ve burada yaptığımız yarışlarla sadece Türkiye’nin değil çevre ülkelerin buraya gelen yarışçıların da olimpiyatlara gitmesinde katkı sağlıyor.

Türkiye yarışçılar açısından gerçekten tercih edilmeye başlandı. Burada yaklaşık olarak 30 tane sporcu var sıkıntılı günler yaşadığımız bu dönemde gerçekten Türkiye’ye algının da dışarıdan görüldüğü gibi negatif olmadığını gösteriyor. İnsanlar terör korkusu olmadan buraya gelip rahat rahat Uluslararası yarış yapabiliyorlar. Bizim açımızdan da bir mutluluk oldu” diye konuştu.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI KEMAL AYGENLİ: ”KALİTEYİ ARTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Uluslararası düzeyde yapılan bisiklet yarışına destek vererek katkı sağlamak istediklerini dile getiren Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Kemal Aygenli ise ”Arnavutköy’de böyle bir olayın gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Değerli arkadaşlarımızın da b u yapmış olduğu projede kaliteyi artırmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.


BAKMADAN GEÇME!