Saklıkent'e bayramda ziyaretçi aktı

Güncelleme Tarihi:

Saklıkente bayramda ziyaretçi aktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 18:07

Saklıkent'e bayramda ziyaretçi aktı

Haberin Devamı

Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu, bayramda tatilcilerin akınına uğradı. 3 günde yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği kanyon çevresinde rafting ve bungee jumping gibi aktiviteler tatilcilere eğlenceli anlar yaşattı.
Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Seydikemer İlçesi'nde tatilci ve vatandaşlar Saklıkent Kanyonu'na akın etti. Bayram tatili nedeniyle giriş ücreti alınmayan kanyon, binlerce tatilciyi aynı anda ağırladı. Kanyon girişinde araç ve ziyaretçi kuyruğu oluştu. Tatilciler, doğal klima olarak anılan ve hava sıcaklığının dışarıya göre 5 derece düşük hissedildiği kanyonda serinliğin keyfini çıkardı. Kanyonun içindeki buz gibi suya girenler ise kısa süreli şok yaşadı. Halat yardımıyla kanyonu ikiye ayıran akıntıdan geçenler, 18 kilometre uzunluğundaki parkurda yürüyüşe çıktı. Macera tutkunu tatilciler ise kanyonun girişinde bungee jumping ve rafting yaptı. Şişme bota binenler kendilerini Karaçay'ın serin sularına bırakırken, vinçle 50 metre yüksekliğe çekilen tatilciler, ayak bileklerine bağlanan halatla boşluğa atladı.
İstanbul'dan tatil için Seydikemer'e geldiğini anlatan Sevengün Çoban, kanyonda güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Tavsiye üzerine kanyonu ziyaret ettiğini belirten Çoban, "Hava çok sıcak, ama kanyonun suyu çok serin. Gelmeyen herkese ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Girişlerin bayram dolayısıyla ücretsiz olması da çok güzel oldu. Kalabalık bir şekilde girebildik. Burada çok keyfili vakit geçiriyoruz" dedi.
Kanyonu ziyaret eden Belgin Bacak da kanyondaki havanın dışarıyla göre çok daha serin olduğunu kaydetti. Çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Bacak, "Bugün herşey çok güzel. Buz gibi suya girdik. Yüzümüze çamur sürdük. Herkesin ziyaret etmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!