Sakarya'da radyoaktif madde alarmı kaldırıldı (3)

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada radyoaktif madde alarmı kaldırıldı (3)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 21:36

Sakarya'da radyoaktif madde alarmı kaldırıldı (3)

Haberin Devamı

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Eyüp B.'nin kalça bölgesinde şişlik ve kızarıklık bulunduğunu belirterek, "Hastanın her iki gluteal bölgesinde şişlik ve kızarıklık başlamış. Fizik muayenede her iki gluteal bölgede 5x5 santim ebatlarında 2. derece yanık tespit edilmiş. Bu sırada hastayı amcasının oğlu telefonla arayarak, barajdan iki gün önce aldığı aparatın radyasyon yayan bir madde olduğunu söylemiş. Hasta bu durumu doktora bildirmiş. Doktor bunun üzerine tetkik istemiş, ama kan alınmamış. Bu sırada hastane müdür yardımcısı Sivil Savunma görevlisini arayarak hastanın radyoaktif maruziyetinin olabileceğini bildirmiş. Bu nedenle AFAD ile görüşme yapılarak bilgi istendi. Acil serviste hasta kabulü durduruldu. Hastayı muayene eden hekim izole edilerek duş aldırıldı. Hastanede bulunan hastalar bahçeye alındı ve ölçüm için beklenmeye başlandı. Hastanın evinde yapılan ölçümlerde yüksek radyasyon tespit edildiği bilgisi alındı. Bu sırada yeni başvuran hastalar Serdivan Kampüsü'ndeki acil servisimize yönlendirildi. Saat 14.20’de AFAD ekipleri geldi ve hasta ile birlikte maruziyet riski olan tüm çalışan ve hastalardan ölçüm yapıldı. Tamamında normal sınırlarda bulundu. Ölçümler tutanak altına alınarak hasta kabulüne başlandı. Hasta çocuk cerrahi, çocuk hematolojisi, radyasyon onkolojisi ve dermatoloji ile konsülte edildi. Çocuk acil servis yaklaşık 2 saat kapatıldı" dedi.
Doç. Dr. Sağlam, korkulanın olmadığını söyleyerek, "Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun çocuğun evinde yapılan ölçümlerde gama ışını yayan bir madde olduğu, sadece maddenin bulunduğu yerde radyasyon yaydığı, kişilerden bulaşma olmayacağı bildirildi. Hasta servise yatırılarak hemogram istendi. Yanıkları ile ilgili olarak pansuman uygulandı. Gerekli tedbirler anında alındı. Çok şükür korkulan bir durum ortaya çıkmadı" diye konuştu.
Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, aile bireyi 9 kişinin Toyotasa İlkyardım Hastanesi'nde muayene ve tetkiklerinin yapılarak gözlem altına alındığını ve aile bireylerinde de herhangi bir radyasyon riskine rastlanmadığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!