Sakarya'da adli vakalarda cenazeler artık il dışına gönderilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada adli vakalarda cenazeler artık il dışına gönderilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:53

Sakarya'da adli vakalarda cenazeler artık il dışına gönderilmeyecek

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/Adapazarı(Sakarya),(DHA)-SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü'nde otopsi merkezi kurdu. Bu merkezin kurulmasıyla birlikte şehirde şüpheli görülen ölümlerde cenazeler otopsi için şehir dışına gönderilmeyecek.
Sakarya cumhuriyet Başsavcılığı, uzun zamandır kendilerine ulaşan talepler üzerine Adalet Bakanlığı yetkilileriyle koordineli olarak çalışarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(SEAH) Korucuk Kampüsü'nde bir otopsi merkezi kurdu.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, yaklaşık 1 haftadır hizmet veren otopsi merkezinde incelemelerde bulundu.
Başsavcı Dursun, ölümlü adli vakalarda otopsilerin artık bu merkezde yapılacağını belirterek, "Kesin ölüm sebebini belirlemek için adli vakalarda cenazeler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyordu. Bu işlemler birkaç gün aldığı için cenazelerin defininde aileler mağduriyet yaşıyor, acıları ikiye katlanıyordu. Adalet Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Kenan İpek'in direktif ve destekleriyle, Sakarya merkez ve İlçeleri dahil olmak üzere, cenazeler otopsi için il dışına gönderilmeyecek." dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!