Saimbeyli'de kiraz festivali coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Saimbeylide kiraz festivali coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 11:38

Saimbeyli'de kiraz festivali coşkusu

Haberin Devamı

ADANA'nın Saimbeyli İlçesi'nde 26'ncı Kültür Sanat ve Kiraz Festivali düzenlendi. Festivalde kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin toplu açılışı yapıldı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. 
Törende konuşan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin kollektif ruhla çalıştığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.
Başkan Sözlü de Kültür Sanat ve Kiraz Festivali'nde Saimbeylililerle buluşmaktan 'bahtiyar' olduğunu ifaderek "Tarım ve üretimle ilgili festivaller bizatihi emeği yücelten festivallerdir. Dünyanın en lezzetli kirazı Saimbeyli'de üretiliyor. Bu, üreticinin emeği, alın teridir" dedi. Büyükşehir olarak her yıl kırsal kalkınma kapsamında kiraz fidanları dağıttıklarını vurgulayan, kırsalda yerinde kalkınmaya önem verdiklerini anlatan Sözlü, Saimbeyli'de 300 dönümden fazla alanda yeni bir projeyle modern bağ kuracaklarını açıkladı. Başkan Sözlü, "Yapılan hizmetleri siyasetçi bakış açısıyla gerçekleştirmiyoruz. Torosların eteklerindeki Türkmenlerin ihmal edilmiş yıllarını kapatma gayesindeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından konferans salonu, müze, kadın dinlenme evi, asfalt üretim şantiyesi, mezbahane gibi onlarca hizmetin toplu açılış kurdelesi kesildi. Festival kapsamında Ali Kınık ve Ahmet Şafak konser verdi. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!