Sahur yemeğini ihmal etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Sahur yemeğini ihmal etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 11:23

Sahur yemeğini ihmal etmeyin

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Utku Çelik, Ramazan ayında oruç tutanların sahurda yeterli ve dengeli beslenmeleri gerektiğini söyledi.

Oruç tutarken vücut dengesini korumak için özellikle sahur öğününün atlanmaması gerektiğini dile getiren Çelik, "Sahur öğününü atlamak veya yanlış besinler ile tamamlamak açlık kan şekerinin gün içinde daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden alabilir. Ramazan ayında yapılan en büyük yanlışlardan biri, gece yatmadan önce bir şeyler yemek veya sahura kalkıp sadece su içmektir. Bu, açlık süresini uzatmaktadır ve böylece metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır. Çok uzun süreli açlıklarda kan şekeri ve tansiyon düşerken, boş midede asit salgısı artmaktadır. Ertesi gün ise aç kalma süresi uzadığı için metabolizma hızı düşer, halsizlik ve baş ağrısı görülür. Bu nedenle sahur öğününü doğru besinlerle tamamlamak oruç süresini daha rahat ve sağlıklı biçimde atlatmak açısından son derece önemlidir" dedi.

Çelik, sahurda düşük yağlı, protein içeriği yüksek besinler tercih edilmesini isteyip, et, hamur işleri ve beyaz ekmekten uzak durulmasını tavsiye etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!