Sahur yemeğine tam not

Güncelleme Tarihi:

Sahur yemeğine tam not
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 00:00

Yenimahalle Belediyesi’nce kurulan ve "Hikmet Sofrası" ismi verilen Ramazan Çadırı Yenimahalleliler’in yoğun ilgisiyle karşılanırken, bu sene ilk kez verilen sahur yemekleri de vatandaşlardan tam not aldı.

İlk kez uygulanan çadırda sahur yemeği projesine özellikle öğrenciler, taksiciler, polis memurları, gece çalışanlar, temizlik görevlileri ve vatandaşlar ilgi gösteriyor. Demetevler 12. Cadde üzerinde kurulan dev sahur çadırında her gece saat 03.30 ile 05.00 saatleri arasında yemek veriliyor ve çorba, çay, süt, peynir, yumurta, zeytin, domates, reçel, bal, salatalık, krema, menemen gibi çeşitler bulunuyor.

İftar ve sahurun beraberce yapıldığı dev ramazan çadırı Hikmet Sofrası’nda verilen yemeklerin hayırseverler tarafından karşılandığını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Bu çadırı 365 gün açık tutsak yine yemekleri karşılamak bize düşmez. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İLK KEZ YENİMAHALLE’DE

İlk kez bu sene sahurda da yemek verdiklerini ve uygulamanın büyük beğeniyle karşılandığını söyleyen Duyar şöyle konuştu:

"Ramazan ayının güzelliklerini paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz ramazan çadırımıza, vatandaşımızın ramazanda ihtiyaç duyacağı her hususa yönelik çalışmalar yaptık. İftar yemeği vermenin yanı sıra orucun bir diğer ayağı olan sahuru unutmadık. Bunu ilk kez Yenimahalle’de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımız gayet memnunlar, hatta gecenin garipliğinden gidecek yeri olmayan ama sahura çadırımıza gelen vatandaşlarımız var. Onların mutluluğu ve sevinci bizi daha da sevindiriyor."

Öte yandan Ramazan boyunca açık olacak Ramazan Sokağı’nda, yörük çadırı, eski Ankara evleri atmosferinde kurulan stantlarda hediyelik eşyalar, lunapark ve çeşitli eğlence alanları ilgi topluyor.

Müteahhitler iftarda buluştu

ANKARA Müteahhitler Derneği (ANİMDER) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi ve sektörel sorunları ele aldı. Başkan Tahir Tellioğlu, TOKİ konutlarına vurgu yaparak "Devlet sosyal konut yapmalı, ancak sektörün ticari alanına girmemelidir" dedi.

Tellioğlu, meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, müteahhitlik mesleğinin belirli bir statüsünün olmadığını ve bunun meslek ve sektöre büyük zararlar verdiğini belirterek, "Akşam karar veren sabah müteahhit olabiliyor" dedi. Türkiye genelinde konfederasyon çatısı altında yeni bir yapılanma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Tellioğlu, üyelerine "Derneğinize ve mesleğinize sahip çıkın" çağrısında bulundu.

POLATLI DA KATILDI

Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen iftar yemeğine ANİMDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ali Meşe, Cüneyt Atalay ve Hüseyin Bozdağ da katıldı. Yılmaz, meslekte örgütlenmenin gerekliliğine işaret ederek toplantıda özellikle TOKİ konutlarının ele alınmasının yararlı olduğunu söyledi. Kısa konuşmaların ardından müteahhitler sektöre ilişkin sohbet ettiler. n Metin ÖZDEMİR/DHA

Göğebakan Ramazani çin sahneye çıktı

KAZAN ilçesinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Murat Göğebakan konser verdi. Kazan Belediyesince düzenlenen etkinlik, şiir dinletisi, sema gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunuyla başladı.

Daha sonra sahneye çıkan Murat Göğebakan, şarkılarıyla izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün doğum günü olduğunu öğrenerek, sahneye davet eden Göğebakan, belediye başkanının doğum gününü kutladı. Ertürk de Göğebakan’a teşekkür ederek, sanatçıya Kazan kavunu ve petek balı hediye etti. Program sonunda sahneye çıkan gösteri gurubu ise akrobatik şovlarıyla büyük ilgi gördü.

Altınok’tan şehit ailelerine iftar yemeği

KEÇİÖREN Belediye Başkanı Turgut Altınok şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi. Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda gerçekleştirilen yemeğe Şehit Aileleri Derneği yöneticileri de katıldı. Şehit aileleri ve gazilere yakın ilgi gösteren, çocuklarla hatıra resmi çektiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı konuşmada, Ramazan ayının kaynaşma, dayanışma ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak "Bu rahmet ve bereket sofrasını sizlerle, kahramanlarla paylaşmaktan şeref ve bahtiyarlık duyuyorum" dedi.

Sincanlılar Ramazan eğlencesinde buluşuyor

SİNCAN Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ilçede bulunan çeşitli hemşeri derneklerinin ortaklaşa düzenlediği "Geleneksel Ramazan Eğlenceleri" ara vermeden devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Kars Ardahan Iğdır ve Ankaralılar Derneği, hafta sonu gerçekleştirdikleri programda Sincanlılara hoş vakit geçirtti. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!