Sahteciler yandı

Güncelleme Tarihi:

Sahteciler yandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Federasyona Judo'nun dışında gelen ihbarları da incelemeye aldıran Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya, tüm teşkilatı alarma geçirdi...

Judo Milli Takımına çağırılmamalarına karşın, 21 sporcuya verilen millilik belgesi skandalı, spor teşkilatını ayağa kaldırdı. Bu konuda diğer federasyonlardan da gelen ihbarları incelemeye aldıran Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya, tüm teşkilatı alarma geçirdi.

AHLAKLI SPORCU

Atatürk'ün ‘‘Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim'' sözünü ilke edindiğini ifade eden Tevfik Sarpkaya, geleceğin dünya şampiyonu bile olsa böyle bir sahtekarlığa yeltenen bir sporcuyu istemediğini belirterek, ‘‘Bu olay sahtekarlığa girer. Bu işe bulaşanların hepsi, T.C kanunlarına göre madde 240'dan yargılanmaları gerekir. Biz olayı soruşturacak ve elde ettiğimiz sonuçları savcılığa aksettireceğiz. Ayrıca disiplin kurullarımızın suçlu bulduğu sporcu ve antrenörlerin, bir daha spor teşkilatının önünden bile geçmelerine olanak tanımayacağız'' dedi. Sarpkaya, Judo Federasyonu'nda başlattıkları soruşturmanın, tüm branşları kapsayacağını dikkat çekerek, bugüne kadar verilen bütün millilik belgelerinin yanı sıra, serbest giriş, antrenör ve yönetici kartlarının da, tek tek inceleneceğini söyledi.

İHBAR ETTİLER

Judo skandalının ortaya çıkmasından sonra olaya adı karışan bazı sporcular, müsabakalara katılmaları konusunda federasyon başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek'den onay alındığını iddia ederken, Boğazici Turnuvası'na katılmak için kendilerinden para istendiğini ifade eden diğer bazı sporcular ise bu işin federasyonda ticaretinin yapıldığı yolunda, genel müdürlüğe ihbarda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!