Sahte rapor sızdırıldı

Güncelleme Tarihi:

Sahte rapor sızdırıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2002 10:09

Basına sızdırılan "Fener-Galatasaray derbisinin hakemi Ali Aydın'a gözlemciler 10 puan verdi" haberi palavra çıktı.

Haberin Devamı

GÖZLEMCİLER ELEŞTİRDİ

Karşılaşmanın gözlemcileri Sadık Deda ile Hamdi Kutval, hakemleri başarılı buldular ama eleştirmekten de kaçınmadılar. Federasyon'a 2.5 sayfalık ek rapor gönderdiğini de vurgulayan Deda, şu görüşlere yer verdi:

SERHAT VE OKTAY'A KART

"En zor maç olarak değerlendirdiğimiz bu karşılaşmayı, Aydın başarıyla yönetti. Ama, bazı kartları eksik kullandı. Serhat'ın provake edici davranışı cezalandırılmadı. Bülent atılırken Oktay da kart görmeliydi.

Şike çetesinin kilit ismi Ali Fevzi Bir, ‘‘Türkiye'de bahis oynamayan hakem yoktur. Herkes konuşursa ligler iptal olur. Türkiye, Japonya ve Kore'ye gidemez’’ dedi.

Olaylı F.Bahçe-G.Saray maçının hakemi Ali Aydın'a tam not verildiği haberlerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Önceki gün basına sızdırılan haberlerde hakem Ay-dın'a maçın gözlecilerinden Sadık Deda'nın 10 üzerinden 10, Hamdi Kutval'ın da 9.5 verdiği belirtilmişti. Karşılaşmanın gözlemcileri Sadık Deda ile Hamdi Kutval, Aydın ve arkadaşlarını başarılı bulmalarına rağmen eleştirdikleri konular olduğunu belirttiler.

Haberin Devamı

KÜFÜRLEŞME ES GEÇİLDİ

Deda, Futbol Federasyonu'na 2.5 sayfalık ek rapor gönderdiğini vurgulayarak, zorluk derecesi 2 (En zor maç) olan bir karşılaşmayı Aydın'ın başarıyla yönettiğini söyledi. ‘‘Ama’’ diyerek sözüne devam eden Deda, ‘‘Batista ve Hasan'ın atıldığı

pozisyonda, Serhat'ın provoke edici davranışları cezalandırılmadı. Bülent ve Fatih'in küfürleÅŸmesi es geçildi’’ dedi. Deda ayrıca, Mondragon'un tribünlere yaptığı hareketler ile Vedat'ın sahaya atılan cisimleri seyircilere attığını federasyona bildirdi. Hamdi Kutval ise kendilerinin ‘‘gözlemci’’ sıfatıyla, hakeme kaç puan verdiklerini açıklama yetkilerinin bulunmadığını söyledi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!