Sahte pasaport skandalında ilk inceleme İnter'e

Güncelleme Tarihi:

Sahte pasaport skandalında ilk inceleme İntere
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2001 00:00


Çizme futbolu, sahte pasaport skandalı ile çalkalanıyor. İtalyan Futbol Disiplin Kurulu, geçen sezon Arjantinli Veron (Lazio) ile başlayan, Dida (Milan), Alberto, Warley, Jorginho, Da Silva’nın (Udinese) ardından son olarak İnterli Recoba ile uzun bir zincir oluşturan sahte pasaport skandalında incelemeye ilk olarak İnter'den başlayacağını açıkladı.
Haberin Devamı

İnter Kulübü'nün avukatları da ceza alma olasılığına karşı atağa geçerek, Uruguaylı Alvaro Recoba’nın kullandığı resmi evraklarda Milano Emniyet Müdürlüğü’nün resmi mühürünün bulunduğunu hatırlatarak, Disiplin Kurulu’nu mahkemeye verilebileceğini bildirdi.

Disiplin Kurulu’ndan 19 Nisan’da çıkacak karara göre, İnter'in de kurulu mahkemeye verilebileceğini söyleyen avukatlar, Recoba’nın kendi evrakları ile birçok kez yurt dışına çıktığını, Milano noterinin bazı konularda imzasının olduğunu ve evrakların eşya, araba gibi alım-satım da kullanıldığını belirtiyorlar.

Kurul, 19 Nisan’da İnter, 20’de Milan, Mayıs ayında ise Udinese ve Sampdoria takımlarındaki sahte pasaport olaylarını tartışarak karar verecek. Kulüplerin Disiplin Kurulu tarafından kusurlu bulunması halinde, 2 ile 8 arasında puanlarının sileceği ve futbolculara da en çok 1 yıl sahalardan ihraç cezası verebileceği öne sürülüyor.

Öte yandan, İtalyan basınında transfer iddiları bitmek tükenmek bilmiyor. Son olarak, Corriere dello Sport, "Lippi’nin Lazio’ya, Terim’in de Milan’a gitme olasılığı bulunuyor" ifadesine yer verdi.

Corriere dello Sport Milan’ın yeni sezondaki teknik direktörü için ise Fatih Terim’e yüzde 50, Maldini-Tassotti ikilisine yüzde 30, Lippi’ye de yüzde 20 şans verdi. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!