Sahne Yozgatlı baletlerin

Birçok kişi inanmakta güçlük çekse de, “Hadi canım”, “Ciddi misin?” gibi tepkiler verse de, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bir dönem tam anlamıyla Yozgatlı baletler fırtınası esiyordu.

Haberin Devamı

Bir önceki jenerasyondan Volkan Ersoy, Bahri Gürcan, Ertuğrul Bolat sayabileceğim isimlerden bazıları. Yaşı 40’ın üzerinde olan Ertuğrul Bolat, hala aktif olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin birçok eserinde dans ediyor. Volkan Ersoy ve Bahri Gürcan ise bir dönemin solist dansçıları. Volkan Ersoy, aktif dans etmeyi bıraktıktan sonra ADOB’da bale baş öğretmeni olarak görev yaptı. Birçok esere imza attı. Son olarak Armağan Davran’la birlikte koreografisini üstlendikleri V. Murad Balesi, büyük ses getirdi. Bahri Gürcan da, Dünya Dans Merkezi’nde yeteneklerini genç dansçılara aktarıyor. Bu isimler dışında balerin Sevim Başol da, Yozgat’ın bale dünyasına kazandırdığı isimlerden. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Yozgat’tan çıkan sanatçıların sayısı bunlarla sınırlı değil. Davul sanatçısı Yalçın Baygın ve kontrbas Yalçın Özen de, Yozgatlı sanatçılar arasında.

Haberin Devamı

Bir azarlamadığı kaldı

Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Vika Khumalo, ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. JW Marriot Otel’deki resepsiyonda büyükelçi Khumalo, eşi Mandisa Khumalo ile birlikte konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda büyükelçi ve davetliler katıldı. Türk ve Güney Afrika milli marşlarının ardından büyükelçi Khumalo konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Bu tarz resepsiyonların en sıkıcı tarafı, birinin kürsüye çıkıp uzun bir konuşma yapmasıdır. O gece büyükelçi de, konuşmasını biraz uzun tuttu. Haliyle de resepsiyona katılan konuklar, büyükelçinin konuşmasını dinlemek yerine kendi aralarında konuşmayı tercih etti. Bunun üzerine Büyükelçi Khumalo ve tercümanı birkaç kez konukları uyarma gereği duydu. Uyarılara rağmen salondaki gürültü devam edince büyükelçi Khumalo biraz sinirlendi ve konuşmasına o şekilde devam etti. Bana göre bu tarz resepsiyonlarda konuşmaların mümkün olduğunca kısa tutulması gerekiyor ki birçok kişi de bu şekilde düşünüyor. Aksi halde sizi dinlemeyen bir kalabalığa hitap etmek zorunda kalıyorsunuz. Konuşmanın sonunda Bakan İsmet Yılmaz ve büyükelçi, pasta keserek milli günü kutladı.

Haberin Devamı

Ağa’ya bankacı gelin

Ceylan Holding’in kurucusu merhum Ağa Ceylan’ın oğlu Serdar Ceylan, Halk Bankası’nda çalışan Özüm Pacci ile evlendi.

Sheraton Otel’deki düğüne siyaset, iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. A.B.D’de işletme eğitimi gören ve kendi işini kurmayı planlayan Serdar Ceylan ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nde görevli Özüm Pacci, bir yıl önce Ankara’da arkadaşları aracılığıyla tanıştı. Gecede çiftin nikah şahitliklerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Nurzahit Keskin, üstlendi. Çift, düğünün ardından balayı için A.B.D’nin yolunu tuttu.

Yazarın Tüm Yazıları