Sahil Temizliği Yapılarak Çevre Bilincine Dikkat Çekildi

Güncelleme Tarihi:

Sahil Temizliği Yapılarak Çevre Bilincine Dikkat Çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 11:03

MERSİN BİSİKLETLİ GEZGİNLER DERNEĞİ ÜYELERİ 'DAHA TEMİZ BİR SAHİL DAHA TEMİZ BİR DOĞA' SLOGANIYLA SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTILAR

Mersin’in Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi’nde bulunan Ulu Resort Otel, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleriyle işbirliğince sahil temizliği yaptı. Otelin personeli ve bisikletçilerin de katıldığı sahil temizliğine otelin sahibi Osman Ulu’da katıldı.
‘Daha temiz bir sahil, daha temiz bir doğa’ sloganıyla Ulu Resort Oteline ait sahili temizleyen grup, daha sonra otelin futbol sahasına çadır kurup orada konakladılar.
Ortaburun mevkiinde yapılan temizlikle çevreye karşı duyarlılık oluşturmak istediklerini belirten Ulu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı ve Otel Sahibi Osman Ulu, “Burası Türkiye’nin tam ortası ve Ortaburun turizm bölgesi ve bölgemiz Türkiye’nin bakir koylarından bir tanesidir. Yeryüzü cenneti sayılacak bir yere sahibiz. Mersin bölgemizde turizmde marka olmaya adaydır. Tarihsel, kültürel olarak dikkat çekiyor, Mersin Bisiklet Gezginler Derneğini ile Ulu Resort Otel işbirliği içerisinde çevreye duyarlı, turizm bölgesinin tanıtımı amaçlı bu etkinliğe sizlerinde katılımları çok olumlu oldu. Mersin bölgesi dünya ile yarışmaya aday olmalıdır. Bizler çevreye duyarlı olmak zorundayız. Çünkü çevremizi torunlarımıza emanet edeceğimiz en güzel değerlerdir. Bu anlamda da bu bilinci oluşturmak için Bisikletçiler derneğine teşekkür ediyoruz. Bizlerde çevreyle duyarlıyız, otelimiz her zaman doğayla iç içe ve doğal konumunu bozmadan hizmet üretmeye adaydır ve burası bir turizm bölgesidir” dedi.
Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir ise, “Mersinimizin 100 kilometrelik sahilindeki Ortaburun yanışlı denilen en güzel sahillerimizdeyiz. Burada sahil temizliği yapıyoruz. Hem sahilimizin güzelliğini fark ettirmek istiyoruz hem de çevre temizliğine dikkat etmek istiyoruz. Yerli halkın sahilin değerini bilmesi gerekiyor, bu sahilleri görmek için dünyanın her yerinden binlerce turist geliyor misafirlerimiz oluyorlar bize de düşen bu sahilleri temiz korumak. Ulu Resort Otele de teşekkür ediyoruz misafirperverliğinden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.
Sahilde yapılan temizlikte sigara izmaritleri, poşet parçaları ve dondurma kabukları toplandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!