"Sahada oyundan başka herşey oldu"

Güncelleme Tarihi:

Sahada oyundan başka herşey oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 23:20

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Galatasaray'a deplasmanda 3 - 1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hakan Kutlu, Galatasaraylı futbolcu Dany'nin kırmızı kart görmesinin ardından oyunun kontrolünün kaybedildiğini belirterek, "Geçen hafta Beşiktaş maçında olduğu gibi bu haftada iyi başladık. Maçta çok pozisyon bulduk fakat bir tanesini attık. Oyunu forse ettiğimiz ilk 35 dakikada birçok pozisyona giren bizdik fakat bir tane gol atabilirdik. Zaten kırmızı karttan sonra futbol adına oyun görmedim. Çünkü 30. dakikadan sonra futboldan başka herşey yaşandı. Rakibin bütün teknik heyeti hakeme saldırıyor. Bence bugün Galatasaray maç kazandı ancak birçok şey kaybetti. Galatasaray, bu şekilde Şampiyonlar Ligi maçı oynansa Galatasaray inanmayacağı kadar cezalar alır. Ben takımım oyunundan memnunum. Zaten belli bir yerden sonra bu takımın galip gelmesi zordu. Hakeme de kızamıyorum. Sahada birçok Galatasaraylı oyuncuyu atması gerekirdi. 3 tane teknik heyet tribüne gönderildi. Oyun duruyor, sahaya taraftar giriyor, biz buradan nasıl galip çıkacaktır. Bir maç kazanılır ancak çok şey kaybedilir. Üç puan aldılar ama ben olsam sevinmezdim" diye konuştu.

Hakan Kutlu, sahada yaşananlarla ilgili olarak şöyle konuştu;

Hakan Kutlu, Mersin İdmanyurdu teknik direktörü olarak sahaya çıksa kendisinin de farklı kararlar veremeyeceğini vurgulayarak, "Neredeyse sahada hakemi döveceklerdi. Galatasaray'ın başında bizim herşeyimiz, en iyi hocası, çok başarılar kazanan. Hepimizin örnek aldığı bir isimdi. Bugün olmaması gerekenler oldu" şeklinde konuştu.

"Olaylara çok yakındınız. Neler yaşandı?" yönündeki soru üzerine de Kutlu, "Size burada duyduklarımı nasıl söyleyeyim. Hakem olanları yazacaktır gerçi yazsa ne olur ki. Ben bir sürü şey duydum ama bunları dillendirme. Hakem raporuna yazsa ne olur bizim üç puanımız gitti. Farklı kazanabileceğimiz maçtı. Mersin İdman Yurdu'nun maçı kaybetmesi olanaksızdı. Ancak sahada oyundan başka herşey oldu" ifadelerini kullandı.

Mersin İdman Yurdu futbolcusu Mert Nobre de, "Karşılaşmaya çok iyi başladık. Biraz akıllı oynasak buradan pozitif bir sonuçla ayrılabilirdik. Öne geçtik, rakip bir kişi eksik kaldı. Burada farkı attırmamız gerekiyordu. İkinci yarı Galatasaray pozisyonlara girdi ve golleri bularak maçı kazandı. Her zaman büyük takımlara karşı oynamak zordur. Kontrolü onlara bırakırsanız pozisyonlara girerler ve galibiyetle ayrılırlar" diye şeklinde konuştu. Nobre ayrıca, "Ben penaltı pozisyonunu görmedim. Maçın genelinde hakem hata yapmadı. Biz hata yaptık ve maçı kaybettik" dedi.

Ivan De Souza da, "Bu maçı kendi ellerimizle Galatasaray'a verdik. Deplasmanda öne geçtik rakip eksik kaldı. İkinci yarı Galatasaray iyi oynadı. Kendi sahamıza gömüldük ve maçı kaybettik. Mağlubiyeti hakettik" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaraylı futbolcular Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop da maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Sabri Sarıoğlu, hakemin saçma bir kararı ile 10 kişi kaldıklarını vurgulayarak, "Eksik kalmamıza rağmen oyunu bırakmadık. Onurumuzla, inancımızla mücadele edip galip gelmesini bildik. Zaten garip bir tezgah vardı. Sahada hocalarımızın hiçbiri kalmadı. Taraftarlar kalmıştı onlarda atılır diye bekliyorduk. Biz hiçbir zaman bize yardım edilmesini istemiyoruz. Adil yönetim istiyoruz. Biz kötü oynayabiliriz, yenilebiliriz. Muhasebesini hocamız yapar. Hakemin böyle bir kötü yönetim gösterme hakkı yok. Hakemler hata yapabilir ancak bu hatanın ötesine geçmeye başladı. Bu bariz bir şekilde son haftalarda belli oluyor. Ligin son haftalara yaklaşıyor. Herkese adalet lazım" dedi.

Hamit Altıntop da, şöyle konuştu;

"Golü yedik, sonrasında tatsız şeyler oldu. Türkiye futbolunu yakından ilgilendiren şeyler oldu. Bunları iyi analiz etmemiz gerekiyor. Ben Türkiye Ligi'nde uzun yıllar oynamasam da Milli Takım'a gelip gittiğim için durumları biliyorum. Adalet olmayan yerde başarı gelmez. Böyle olursak millet olarak bir yere varamayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!