Saha neden ‘göl’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Saha neden ‘göl’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 01:28

Arena’daki konser ve kongre gibi organizasyonların drenajı bozduğu, yönetimin de sistemi yenilemediği için bu sonucun ortaya çıktığı konuşuluyor. Bir başka iddiaya göre ise yapım hatası var.

Haberin Devamı

15 Ocak 2011 tarihinde spor severlere kapılarını açan Türk Telekom Arena Stadı’nın sağanak yağmur sonrası ortaya çıkan görüntüsü Galatasaray camiasının birinci gündem maddesi haline geldi.

İşte Galatasaray yönetimi ve camia içinde konuşulan Türk Telekom Arena Stadı’nın yağmur kurbanı olmasının nedenleri…

Neden 1

Organizasyonlar zemini yordu

tt arena, 2012’de Madonna konseri, AK Parti Genel Kongresi ve Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptı. Organizasyonlarda zemine binlerce kişi ayak basarken, saha üzerine kurulan platformlar zeminin yanı sıra drenaj sistemini de bozdu. Bu organizasyonların drenajı tıkadığı, suyun zeminde kaldığı ve ortaya Cluj maçındaki skandal görüntülerin çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR / Adem Kabayel ve Semih Bahadır'ın objektifinden...

 

Neden 2

Yeni çimler yanlış yerleştirildi

TT ARENA ’da yapılan kongreler ve konserler sonrasında Galatasaray yönetimi, zaman kaybetmeden zemini yeniledi.
Yorulan çimler yerine yurt dışından getirilen yeni çimler, uygulayıcı firma tarafından yanlış yerleştirildi. Yani, TT Arena’nın drenaj sistemine göre yerleştirilmedi. Cluj maçından önce ve esnasında yağan sağanak yağmur zemini bu hale getirdi.

Neden 3

Normlara uygun değil

bu skandal saha zemininin ortaya çıkma nedeni olarak G.Saray yönetimi içinde bir başka iddia daha ortaya atıldı. Stat inşa edilirken drenaj sisteminin uluslar-arası normlarda yapılmamasının yaşanan olumsuzlukta etkili olduğu iddia edildi. Uluslararası normlara göre, saha zemini ve drenaj sistemi arasındaki yükseklik farkı 1 metre 20 cm olması gerekirken, TTArena’da fark sadece 60 cm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!