Şah Fırat Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Şah Fırat Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 15:07

AK Parti Konya Milletvekili Üzülmez: "Bu operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren milli gururumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan Şah Fırat operasyonuna ilişkin olarak, ""Bu operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren milli gururumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Üzülmez, Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, kentin ve Türkiye'nin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakından takip ettiği Suriye'deki Şah Fırat operasyonun başarı ile tamamlandığını ifade eden Üzülmez, şöyle konuştu:

"Daha önce iki kez nakledilen ve oradaki aziz mekanın Türk toprağı olmasını sağlayan yerin oluşan yeni tehditler nedeniyle güvenliği artırılmış, ve nihayetinde uluslararası hukuktan doğan haklar gözetilerek, başarılı bir operasyonla Suriye Eşmesi tarafındaki bölgeye nakledilerek bayrağımız dalgalandırılmıştır. Bu operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren milli gururumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Kaza sebebiyle şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

- Konya yatırımları

Haberin Devamı

AK Parti'nin Konya’nın asırlık projelerini hayata geçirdiğine işaret eden Üzülmez, yeni bir seçim sürecine girildiğini hatırlatarak, bu seçimlerden de partisinin başarı ile çıkacağını vurguladı.

Hazirandaki genel seçimlerden sonra yeniden insani odaklı kalkınma hamlelerine start verileceğini belirten Üzülmez, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından Konyamıza 2003-2014 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 4 milyar 100 milyon liralık yatırım yapılmıştır. Sadece tarımsal sulama değil, içme suyu tesis yatırımı açısından bakıldığında, 2003-2014 yılları arasında tamamlanan Bağbaşı Barajı’ndan alınacak 100 milyon metreküp su ile , inşaatı devam eden içme suyu tesisleri Konya şehir merkezi, Çumra ilçesi ve İçeri Çumra beldesinin 2045 yılı içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacaktır. Buradan tek tek yatırımları saymak, saatleri alacaktır. Ancak, 12 yıllık AK Parti iktidarına, 1 adet depolama, 2 adet baraj, 19 adet sulama tesisi, 22 adet gölet ve sulama inşası bitirilmiştir. Bu tesisler sayesinde 592 bin 440 dekar arazi sulamaya açılmış, 30 bine yakın kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır. 2003-2014 yılları arasında tamamlanan 53 adet dere ıslah tesisleri ile 7 ilçe, 9 köy, 52 mahalle, 5 tesis ile 2630 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur"

Haberin Devamı

Konya bağlantılı bölünmüş yol uzunluğunun 941 kilometreye ulaştığını dile getiren Üzülmez, "2002 sonunda sadece 167 kilometre olan bölünmüş yollarımıza iktidarımız döneminde 774 kilometre ilave edilmiştir. Bir yandan bölünmüş yol çalışmaları tamamlanırken, diğer yandan tüm yolların standardı da yüksek tutulmaktadır. 2014 yılında yol çalışmalarımız için 436 milyon lira tutarında harcama yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!