Şah Fırat Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Şah Fırat Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 14:28

- AK Parti Denizli İl Başkanı Tin: "Savaş şartlarının var olduğu bir bölgeden ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah türbesini daha güvenli bir bölgeye taşımak ve bunu başarmak bölgede üzerimizde oynanan oyunlara verilen tokat gibi bir cevap olmuştur"

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, savaş şartlarının olduğu bir bölgeden Süleyman Şah türbesini daha güvenli bir bölgeye taşımanın, bölgede Türkiye üzerinde oynanan oyunlara verilen tokat gibi bir cevap olduğunu bildirdi.

Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na başarılı bir operasyon düzenleyerek manevi emanetlere sahip çıktığını ve Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede Türk bayrağını göndere çektiğini anımsattı.

Türkiye'nin, tarihi sorumluluğunu her zaman yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Tin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tarihi sembolleri aziz bilip sonuna kadar korumak bizim millet olarak en temel vazgeçilmez görevimizdir. İlk defa bir ordu, İŞID ve Suriye bölgesine girdi, almak istediğini aldı. Savaş şartlarının var olduğu bir bölgeden ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah türbesini daha güvenli bir bölgeye taşımak ve bunu başarmak bölgede üzerimizde oynanan oyunlara verilen tokat gibi bir cevap olmuştur. Bu nedenle bu durumun iç siyasette hamasi olarak gerçeklikten uzak milliyetçi duygularla bir kayıp gibi gösterilmesini ve bu yöndeki açıklamaları yadırgıyorum. Uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ordumuzun ve devletimizin ilgili kurumlarının uyumu çerçevesinde yapılan operasyonun başarısını ve algısını önümüzdeki günler, daha net bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Operasyonda şehit düşen askerimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!