Şah Fırat Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Şah Fırat Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 16:48

- AK Parti Domaniç İlçe Başkanı Bakkal: "800 yıldır hasreti çekilen Süleyman Şahımızın naaşının asli türbesine yerleştirilene kadar geçici olarak, eşi olan Hayme Anamızın yanına yerleştirilmesini talep ediyoruz"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - AK Parti Domaniç İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal, Şah Fırat Operasyonu kapsamında mezarından alınan Süleyman Şah'ın naaşının, yeni türbe inşa edilinceye kadar Hayme Ana Türbesi'ne konulmasını talep ettiklerini bildirdi.

AK Parti İlçe Teşkilatı öncülüğünce toplanan grup, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana'nın Çarşamba köyündeki türbesinde dua etti.

Bakkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere operasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Operasyonda kaza sonucu şehit olan askere de Allah'tan rahmet dileyen Yurdagül, "800 yıldır hasreti çekilen Süleyman Şahımızın naaşının asli türbesine yerleştirilene kadar geçici olarak, eşi olan Hayme Anamızın yanına yerleştirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada, Süleyman Şah'ın naaşının ilçeye getirilmesi talebiyle Domaniçlilerin üyesi olduğu bir internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!