Sağlıklı Yaşam Projesi İstişare Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı Yaşam Projesi İstişare Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 14:33

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PALANCIOĞLU OBEZİTEYE DUR PROJESİ KAPSAMINDA KAMU VE ÖZEL KURULUŞLAR İLE DİYETİSYENLER VE SPOR SALONU TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sağlıklı yaşam için "Obeziteye Dur De Projesi" kapsamında Kayseri’deki kamu ve özel sağlık kuruluşları, diyetisyenler ve spor salonları temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.
Tarihi Feyzioğlu Konağı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hava Talay Çalış, kendisinin de fizik tedavi uzmanı olduğunu belirterek, aşırı kilonun vücuda verdiği zararları anlattı. Çalış, "Bu projeyi duyduğumda çok heyecanlandım. Bugün şişmanlık yarın pişmanlık, hareketli yaşam sağlıklı Talas diyerek başladı. Çok etkili olacağını düşünüyorum. Türkiye’de şuanda kadınların yüzde 50’ye yakını fazla kilolu, bunların da yüzde 20 obez durumda. Ben de bir doktor olarak fazla kilonun zamanla hareketleri engellediğini biliyorum. Sadece spor yaparak değil aynı zamanda beslenme alışkanlıklarımızı da değiştirerek obeziteye dur diyebiliriz." dedi.
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, hastalıkların temelinde yanlış beslenmenin olduğunun altını çizerek, "Hastalarımıza doğru beslenmeleri için bilgi veriyoruz. İnşallah bundan sonra biz de uygulamaya başlayacağız. Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye nüfusunun 2030 yılına kadar yüzde 65’inin obez olacağının tahmin edildiğini kaydederek, "Bu konu hem ülke sağlığı, hem de ekonomisi için önüne geçilmesi gereken önemli bir sorun. Beslenme alışkanlıklarını düzene getirdiğimizde kişiler sağlıklı olacağı gibi sağlık harcamalarında da ciddi manada azalma olacaktır" şeklinde konuştu.
Projenin sürpriz ödüllü yarışma şeklinde olacağını dile getiren Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Önümüzdeki hafta başı kayıtlarımız başlıyor. Sağlık Müdürlüğünden, müftülüğe, milli eğitimden diyetisyen ve spor salonlarına kadar bütün kurumların desteğini aldık. Kayseri genelinde isteyen herkes bu projeye katılarak zayıflayabilir. 28 Ağustos’ta başlayacak projeyle zayıflamak isteyenler Talas’taki aile sağlığı merkezlerinde tahlillerini yaptıracak ve sağlıklı olanlar diyetisyenlere yönlendirilerek beslenme konusunda tavsiyeler alacak. Sağlıklı beslenmeyle birlikte ayrıca her hafta düzenlenecek spor etkinlikleriyle de zayıflamaya yardımcı olunacak. Yarışma 3 ay sürecek."
Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, obeziteyle mücadeleyi önemsediklerini belirterek, "Obezite ilerleyen yıllarda ciddi sorun gibi görünüyor. İnşallah toplumda farkındalık oluşur. Bu proje Kayseri için bir dönüm noktası olur. Hamur işinin yoğun olduğu şehrimizde inşallah beslenme alışkanlıklarımız değişir. Sporla da hep beraber obezitenin üstesinden geliriz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!