Sağlıklı bir erkeğin cinsel ilişki sayısı ne olmalıdır

Sağlıklı, evli bir erkeğin cinsel ilişki sayısı ayda ortalama asgari kaç kez olmalıdır?

Azlığı veya sıklığı sağlık açısından bir problem yaratır mı? Bu konuda araştırmanız varsa, cevap verirseniz sevinirim.

RUMUZ: MERAKLI

Genel olarak bu, kişiden kişiye değişen, çiftlerin karşılıklı isteklerine göre uygulanabilen bir olaydır.

Şu kadar olursa normaldir, bundan az olursa anormaldir, diye bir genelleme yapılamaz. Ancak, evli bir erkeğin aylık cinsel ilişki oranı birçok faktörden etkilenerek çok değişik sayılarda olabilir. Fakat bunun azlığı veya çokluğu hiçbir şekilde bir sağlık sorunu yaratmaz.

Vücut bir şekilde ürettiği meni salgısını uykuda da olsa, dışarıya atacaktır. Çiftlerde cinsel ilişki sayısı erkeğin yaşı, evliliğin süresi, kadının fiziksel yapısı, doğum sayısı, eşlerin aralarındaki duygusallık gibi birçok fiziksel ve psikolojik unsurdan etkilenir.

Genel olarak yeni evli çiftler, günde birkaç kez, birkaç yıllık evli bir çift haftada 23 kez, daha uzun yıllar evli olan, kadının fizik yapısı, yaptığı doğumlar ve yaşın etkisi ile değişikliklere uğramış bir çift ise ayda 12 kez ilişkiye girmek isteyebilirler.

Önemli olan çiftlerin bu beraberlik sayısından karşılıklı olarak tatmin olmaları, bir sorun yaşamamalarıdır.

Kızlar benimle bir kez beraber oluyor sonra da benden kaçıyorlar

Sevgili Güzin abla, ben çok mutsuz bir erkeğim. Çünkü partnerlerim benimle bir kere birlikte olduktan sonra bir daha benimle beraber olmak istemiyorlar.

Nedeni ise sanırım çok geç boşalmam. Bazen bir saati buluyor. Çok umutsuz ve mutsuzum. Ne olur bana ne yapmam gerektiğini söyleyin. Allah size uzun ömürler versin.

RUMUZ: MATAMARA


Bu sorununuzu bir uzmana danıştım, çünkü eksik bir bilgi vermek istemedim. Erkeklerdeki cinsel sorunlar, sertleşme bozuklukları gibi sorunlarda uzman Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu’nun bu konuda verdiği bilgileri size aktarıyorum:

‘Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan da kaynaklanabilir. Bu açıdan, okurunuz bir nörolog ya da psikoloğun yardımını isteyebilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı, eczanelerde satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanmak kadın açısından yarar sağlayabilir.’

Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu

Üroloji uzmanı

E-Mail: teoman@kadioglu.org

Tel: 0212 233 16 36

Kaplan desen fantezisi bıktırdı

Sevgili Güzin Abla, uzun süredir beraber yaşadığım bir erkek arkadaşım var. Düzenli ve uyumlu bir seks hayatımız da var. Ama benim sorunum partnerimin ilginç fantezisi!

Son bir yıldır bir kaplan deseni sevdasıdır gidiyor! Kaplan desenli çarşaflar, iç çamaşırı derken, evde her şey benek benek oldu. Ama sevgilim çok keyif aldığını söylüyor.

RUMUZ: TİGER

Cinsel fanteziler belli bir sınırda ve her iki tarafın da rızasıyla olduğu müddetçe, normal sayılabilir. Ama fazla abartılı ya da karşı tarafa fiziksel ya da ruhsal sorunlar yaratacak, sınırları zorlayıcı, rahatsızlık verecek düzeyde olursa, tartışılmalıdır.

Erkek arkadaşının bu fantezisi bana kalırsa, şu internette dolaşan düzeysiz ve akıl karıştırmaktan başka bir işe yaramayan, son derece zararlı pornografik filmlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu sıkıntını söylemekten kaçınmamalısın. Onu ikna etmelisin. Sırf o istiyor diye, bu tür çamaşırlar giymek zorunda da değilsin.

Bu şekilde de hamile kalınır mı

Merhaba ablacığım, benim size sorum; sürtünme yoluyla da hamile kalınabilir mi?

RUMUZ: ELİN


Elbette kalınır kızım, sakın güvenme. Vajina ağzına boşalma olduğu takdirde, spermler sıcak ortamda uzun süre yaşayabildikleri ve çok hareketli oldukları için, rahim ağzına kolaylıkla ulaşabilirler.

Bu nedenle, bekareti bozulmadığı halde, hamile kalmış birçok genç kız, bu duruma bir anlam verememişlerdir.

Ama, sonuçta bilgisizlikleri onlara kötü bir sürpriz yaşatmıştır.
Yazarın Tüm Yazıları