Sağlık personeline gönüllü kan ve kök hücre bağışı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personeline gönüllü kan ve kök hücre bağışı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 14:19

Sağlık personeline gönüllü kan ve kök hücre bağışı eğitimi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi'nin ortak çalışmasıyla, sağlık personeline gönüllü kan ve kök hücre bağışı ile ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Arzu Kırkpınar tarafından verilen gönüllü kan ve kök hücre bağışı eğitiminde, hastanelere başvuran her 7 kişiden birinin kan nakline ihtiyaç duyduğu belirtildi. Kan bağışçılarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade eden Kırkpınar, “Şu anda her 2 saniyede 1 kişi, kan nakline ihtiyaç duyuyor. Trafik kazası geçiren, ameliyat olan veya kanser tedavisi gören kişilerin iyileşebilmesi için başkalarının kanına ihtiyaç vardır. Kan ve kan bileşenleri sadece kan bağışçılarından temin edilebilir. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Çünkü kan, tek kaynağı insan olan ve hayati öneme sahip bir üründür. En sık kan nakline ihtiyaç duyan kişiler, aslında en çaresiz olanlardır. Herkesin kan bağışı konusunda gereken duyarlılığı göstermesi gerekiyor" dedi.

Kırkpınar, en çok kan ihtiyacına ihtiyaç duyanların prematüre, kanser hastaları, kalp cerrahisi, talasemi ve organ transplantı yapılacak hastalar olduğunu kaydetti. Mayıs ayı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay tarafından planlanan kan bağışı organizasyonu ise İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen ve tüm sağlık camiasının davetli olduğu belirtildi.



Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!