Sağlık İşleri’nin 2015 Mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık İşleri’nin 2015 Mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 11:34

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2015 yılını yoğun bir mesaiyle tamamladı. Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan engelli, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşların imdadına koşarak kol kanat gerdi. Evlere muayene ve sağlık hizmeti ulaştıran belediye, bir yandan toplum sağlığını ilgilendiren konularda bilgilendirici seminerler organize etti. Ayrıca bölgede bulunan evcil ve sahipsiz hayvanlara yönelik aşılama çalışmaları gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğü böcek ve larva ilaçlamasını da bütün mahallelerde yürüttü. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Sosyal belediyecilik anlayışı gereği biz Mamak’ta sağlık hizmetlerini çok yönlü olarak sürdürüyoruz. 2015 yılı içerisinde Mamak’ta bir çok vatandaşa sağlık hizmeti ulaştırdık” dedi.
EVDE MUAYENE VE SAĞLIK HİZMETİ
Mamak Belediyesi evde bakım ve sağlık hizmetiyle 2015 yılı içerisinde 6 binden fazla vatandaşa sağlık hizmeti ulaştırdı. Kimsesiz, engelli ve yaşlı hastalara yönelik yürütülen hizmetten faydalanan vatandaşlara kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi hizmetler sunuluyor. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği sağlanıyor. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68’i arayarak hizmet talebinde bulunabiliyor.
KANSER SEMİNERLERİ 2015’TE HALKI BİLİNÇLENDİRDİ
Mamak Belediyesi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile yürüttüğü kanser seminerleriyle Mamaklıları bilinçlendirdi. KETEM’in uzman doktorları tarafından verilen seminer Mamak Belediyesi Aile Merkezleri bünyesinde yapıldı. En yaygın 3 kanser türü olan rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. 2015 yılı içerisinde verilen seminerlere yaklaşık 900 Mamaklı kadın dinleyici olarak katıldı.
AŞI VE İLAÇLAMA KAMPANYASI İLE TOPLUM SAĞLIĞI KORUNUYOR
Mamak Belediyesi, 2015 yılı içerisinde evcil hayvanlara yönelik ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenledi. İlçede bulunan sahipli sahipsiz hayvanlara yönelik kuduz aşısı kampanyası çerçevesinde 1786 hayvana kuduz aşısı yapıldı. Ayrıca hayvanlara yönelik sahiplendirme çalışmaları yapan Mamak Belediyesi yıl boyunca 298 köpeği sahiplendirdi. Mahallelerde ilkbahar döneminde larva ilaçlaması yapan ekipler yaz ayları boyunca düzenli olarak larva, sinek ve haşere ilaçlaması yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!