Sağlık çalışanları sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanları sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 14:13

Sağlık çalışanları sergi açtı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tabip Odası tarafından düzenlenen '14 Mart Tıp Bayramı' etkinlikleri kapsamında doktor sanatçıların resim çalışmalarını yer aldığı sergi Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 'Tıp Bayramı' etkinlikleri kapsamında doktorlar Sabri Türeli, İrfan Dönmez, Levent Yücetin, Yusuf Aydın, Serdar Çeliktaş, Zeynep Özer Savcı, Ayten Akyol, Mevlüt Türkan, Sadık Özen, Aysel Talan, Burcu Yüceşen, Çiçek Akbaş, Ceyhan Doyduk'un resim, karikatür ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de katıldığı karma sergi açılışının ardından müzisyen doktorlardan oluşan mini koro günün sevilen ve neşeli şarkılarını yorumladı. Şarkılara izleyenler de eşlik etti.
Fuayedeki müzik dinletisinin sonunda mesleklerinde belli bir yılı dolduran hekimlere günün anısına plaket verildi. Geleneksel plaket töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş, hekimlerin görev yaptıkları hastanelerde yaşadıkları sıkıntıları, son yıllarda uğradıkları şiddete değindi. Başkan İş, "14 Mart'a 'Tıp Bayramı' diyemiyoruz, 14 Mart bizim için sadece 'Tıp Haftası' oldu" dedi.
HEKİMLERE SALDIRI
Türkiye'de çok zor şartlarda görev yapan 140 bin den fazla hekim bulunduğunu, bunlardan 60 bininin son 5 yılda saldırıya uğradığına işaret eden Adnan İş, "Ne Cumhurbaşkanı, ne başbakan, ne de bakanlar hiç biri olayı kınamadı. Emekli hekimlerimizin maaşları çok düşük. Bugüne kadar hiçbir iyileştirme olmadı. Aile Hekimliği amacından çıktı. Şehir hastanelerinde çok ciddi sıkıntılar yaşanacak. Tıp Fakültesi Hastaneleri batmak üzere, özel hastaneler de çok zor durumda. Özelleştirilen Askeri Hekimlik yeniden oluşturulmalı" diye konuştu.
BAŞKAN BÖCEK'İN KONUŞMASI
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sağlık çalışanlarının '14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz' sözünü hatırlatan Başkan Böcek, doktorluk mesleğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Böcek, “Sağlık çalışanlarımızın saldırıya uğramadığı, özlük haklarının tam zamanlı verildiği güzel günler görmek istiyoruz" dedi.
Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!