"Sağlık çalışanına şiddet uygulayan tutuklansın"

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanına şiddet uygulayan tutuklansın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 11:00

"Sağlık çalışanına şiddet uygulayan tutuklansın"

Haberin Devamı

ACİL Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATT DER) Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, "Sağlık çalışanına şiddet uygulayan tutuklu yargılansın" dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları sürerken, son olarak dün (pazartesi) Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, motosikletiyle yaptığı kazada yaralanan alkollü sürücü, sedyeyle bindirildiği ambulansta etrafa rastgele 4 el ateş etti. Tabancadan çıkan mermiler ambulansın yan kapısına isabet ederken, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Bu olayla ilgili açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda büyük bir ivme ile arttığına dikkat çekerek "Savaş dönemlerinde bile dokunulmayan sağlık çalışanlarına maalesef şiddet uygulanmaktadır. Son bir hafta içerisinde İstanbul, Ankara ve Adana'da yaşanan sağlıkta şiddet olaylarından sonra Balıkesir 112 ekibimizin yaşadığı silahlı saldırı basına yansıdı. Sağlık çalışanları maalesef her gün basına yansımayan onlarca şiddet olayına maruz kalmaktadır" dedi.
Sağlıkta şiddet olayının önlenebilmesi için caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Gökbayrak, şunları söyledi:
"Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar tutuklu olarak yargılanmalıdır. Bu konuda birçok çalışma yapıldı. ATT DER öncülüğünde de sağlık sektöründe faaliyet gösteren 23 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Sağlıkta Şiddete Karşı Tek Yürek toplantısı gerçekleştirdik. Yapılan ortak çalışma sonrasında alınması gereken tedbirleri sağlık çalışanlarının olaya bakış açısıyla sağlık bakanlığı ve kamuoyu ile paylaştık. Şiddet olayın öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili birçok önerinin olduğu sonuç raporunda kısa vadede sorunun çözümü için şiddet uygulayanların tutuklu olarak yargılanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması en önemli maddelerden birisiydi" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!