Sağlık bakanı pedala bastı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık bakanı pedala bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 16:12

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, bakanlık yetkilileri ve sporseverlerle Eymir Gölü çevresinde yaklaşık 7.5 kilometre pedal çevirdi.

Haberin Devamı

‘Eymir'de buluşuyoruz’ isimli etkinlik öncesinde konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, 2015-2018 Fiziksel Aktiviteye Teşvik Projesi kapsamında üç yıl içinde bir milyon bisiklet dağıtımını yapmış olacağız” dedi.
Konuşmasında, sağlıklı yaşam için gerekli olan kuralları sıralayan Müezzinoğlu, günde en az yarım saatin yürüyüşe ayrılması gerektiğini ifade etti. Müezzinoğlu, özetle şunları söyledi:
“Yerel yönetimlere şunu söylüyoruz. 'Bir metre bisiklet yolu yaparsanız, size bir bisiklet vereceğiz. 10 bin metre yaparsanız 10 bin bisikleti hibe edeceğiz' diyoruz. Yerel yönetimlerden, uygun güzergahlarda, trafik kurallarına uygun ve dünya standartlarında bisiklet yollarının yapılmasını istiyoruz. Biz de, yerel yönetimleri teşvik edeceğiz. Çünkü, bunun bir kültüre dönüşmesi lazım.
İnşallah 2016'da ilk dağıtımımızı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yalnız ilkokul çağındaki öğrencilerimize yaklaşık 75 bin bisikleti vereceğiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise ortaokul ve lise öğrencilerimize de bir bu kadar daha bisiklet dağıtacağız. Haziran ayında, projeye uygun bisiklet yollarını yapan yerel yönetimlere yaklaşık yüz bin adet bisikleti, amatör spor kulüplerimize de yüz bin adet bisikleti teslim edeceğiz. Eylül sonu ve ekim ayında da üniversitelerimize, kampüslerindeki uygun alanlara ilişkin, öğrencilerinin oranlarına göre bisiklet vereceğiz. Yani, 2016 yılında yaklaşık 250-300 bin arası bisiklet dağıtımını planlıyoruz. Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, 2015-2018 Fiziksel Aktiviteye Teşvik Projesi kapsamında üç yıl içinde bir milyon bisiklet dağıtımını yapmış olacağız."
Müezzinoğlu, konuşmasının ardından ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Erçelebi'ye temsili olarak bisiklet hediye etti. Daha sonra Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Eymir Gölü çevresinde yaklaşık 7.5 kilometre pedal çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!