Sağlık

Gündüz TEZMEN
Haberin Devamı

Geceleri terliyorum

M. AKSOY / İST. Gece terlemenizi doktorlarınız önemli bulmamış. Muhtemelen de öyledir ama, şeker hastası olan ve de şeker düşürücü tedavi gören bir kişide gece terlemesi karşısında, tıp dilinde hipoglisemi diye adlandırılan şeker düşmesi tablosunu da hatıra getirmek gerekir. Hele bu sıralarda açlık hissi ve çarpıntı gibi başkaca belirtiler de varsa bu ihtimal ağırlık kazanır. Kesin teşhis için bu belirtilerin olduğu sırada kan alınarak şeker ölçümü yapılması gerekir. Bunun için eğer kendi kan şekerinizi kontrol ettiğiniz ölçüm aleti varsa bununla, eğer böyle bir aletiniz yoksa, bir hastaneye başvurarak ölçüm yaptırabilirsiniz.

Vücudumda kıllanma var

UMUT / BURSA

Kadınlarda kıllanma, genellikle hormonal bir düzensizliğe bağlıdır. Eğer hormonal düzensizlik aşırı boyutlarda ise üreme fonksiyonu açısından da düzensizlikler görülebilir. Ancak bu çaresi olmayan bir durum değil. Bu nedenle hayata küsmeniz de yersiz. Özellikle büyük illerimizdeki tıp fakültelerinin hormon bilimi (endokrinoloji) bölümlerine başvurarak gerekli tetkikleri yaptırırsanız, tedavi olanağına kavuşacaksınız.

Estetik ameliyat yapılabilir

M. DENİZ / HOLLANDA

Küçük yaşlarda üzerinize sıcak su dökülmesi sonucu göğsünüzün geniş bir kısmını kaplayan yanık sekeli kalmış. Estetik cerrahinin bu denli geliştiği günümüzde bu gibi izleri taşımanın gereği yok. Tabii ki hiçbir sorun geçirmemiş gibi bir hale gelmesi söz konusu değilse de bugünkü durumuna oranla büyük ölçüde düzelmeler sağlanabilir. Bir plastik cerrahi uzmanına başvurarak görüşmenizde yarar var.

Bu görüşmede benzer durumda olup ameliyat geçirmiş kişilere ait resimleri de isteyin ne ölçüde düzelebileceği yolunda bilgi sahibi olursunuz. Bu ameliyatı Hollanda’da yaptırabileceğiniz gibi, Türkiye‘de de yaptırabilirsiniz.

Bağısaklarımdan sorunum var

G. AKMAN / İZMİR

Kronik konstipasyon tanımı, bir hastalık olmayıp, sürekli kabızlığı anlatır. Sürekli kabızlığa bağlı olarak makat iç zarları çatlayarak kanamaya yol açıyor. Kabızlık konusunda sık sık yaptığım önerilere sizin de uymanız gerekiyor.



Yazarın Tüm Yazıları